Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Καταρέει η γέφυρα της Χαλκίδας λόγω ..αδιαφορίας του ΟΛΝΕ!! Τι συμβαίνει;

Για ενα σημαντικό θεμα για την πόλη που χρειάζεται  ιδιαίτερη προσοχή και συχνή συντήρηση λόγω της παλαιότητας, δυστυχώς τιποτα δεν έχει γίνει από τον ΟΛΝΕ!!
Δεν έκαναν τίποτα!! Μόνο πέρσι τον Μάιο εκταμιεύτηκαν μόλις 15000€ για μικροεπεμβάσεις όχι όμως για σοβαρά θέματα οπως το σημερινό πρόβλημα και τα υδραυλικά που επείγουν!!

Τελευταία σημαντική συντήρηση στα μηχανολογικά κ αυτοματισμούς έγινε Δεκέμβριο 2104 και Γενάρη του 2015 τοτε που βρέθηκαν χρήματα από υπουργείο Ναυτιλίας.

Η γέφυρα της Χαλκίδας ειναι μια γέφυρα από το 1962 που είναι γερασμένη και με αρκετά τεχνικά προβλήματα οπως σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου, μεταλικά στοιχεία χρειαζονται συντήρηση οπως και το υδραυλικό σύστημα (δηλ αντλιες, βαλβιδες, αυτά που ανεβάζουν τα κάγκελα και που κολανε πολλες φορες..)

Ενα τεράστιο πρόβλημα είναι και το σημερινό δηλαδή τα cims. Αυτά που  ελέγχουν το ανεβοκατέβασμα της γέφυρας και ανήκουν στο κομμάτι του αυτοματισμού, είναι γερασμένα και έπρεπε να είχαν αλλαχθεί εδώ και δυο χρόνια!!

Οι σχετικές επισημάνσεις έχουν γίνει από τον εργολάβο-συντηρητή της γέφυρας και από τους χειριστές, αλλά αντι να μπούν τα απαραίτητα χρήματα, να αγοραστούν τα ανταλακτικά και να είναι εντάξει η γέφυρα για τις καθημερινές ανάγκες του κοινού και της ναυσιπλοίας, ο ΟΛΝΕ περί ...άλλα ετύρβαζε!!

Με την νέα μεγάλη ζημιά η γέφυρα θέλει 8 καρτες που υπάρχουν μόνο στην Γερμανία με το κόστος να υπερβαίνει τις 50000€, ενώ ψαχνουν για δυο στην εγχώρια αγορά μπας και δουλέψει τη Κυριακή (όπως έχουν ανακοινώσει).

Αν το θέμα της γέφυρας είχε αντιμετωπιστεί με την αναλογη σοβαρότητα δεν θα τα είχαμε αυτά και μάλιστα μέσα στην καρδια του καλοκαιριού!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου