Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κατ. Μπατζελή:"Νομίζω οτι το ελεκτικό συνέδριο θα αποκαταστήσει την νομιμότητα!" (ΑΚΟΥΣΤΕ)

Την διαφωνία της αλλά και τα ..ερωτηματικά που συνοδεύουν την πρακτική του Σπανού για τις "απ' ευθείας αναθέσεις" του ΖΟΡΜΠΑ εξέφρασε η Κατ. Μπατζελή.

"Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας, αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων θα πρέπει “να είναι άμεσες για την ασφαλή ολοκλήρωση αυτών των έργων με ποιοτικές προδιαγραφές, που θα διασφαλίζουν και τη διαχρονικότητα των παρεμβάσεων” είπε.

Όσον αφορά στον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, η Κατ. Μπατζελή ισχυρίστηκε πως “αυτός δεν υπήρχε μετά την παρέλευση εννέα μηνών και, εάν ακολουθούνταν ανοικτές διαδικασίες, τα έργα θα είχαν μία καθυστέρηση περίπου τριών μηνών”.
Εξέφρασε σημαντικές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Περιφέρεια, “η οποία καθυστέρησε και δεν άσκησε τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των έργων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα”. 

Στη συνέχεια, έθεσε ζητήματα εργολαβιών, αποκλεισμού εταιρειών και συγκέντρωσης των έργων σε λίγους, ενώ δήλωσε πως είναι σαφής σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία της κατάτμησης.
Με έναν ανοικτό, δημόσιο, ηλεκτρονικό διαγωνισμό που οι ίδιοι πρότειναν, “θα διασφαλιζόταν η συμμετοχή περισσότερων εταιρειών με κατασκευαστική εμπειρία και χωρίς αποκλεισμούς, που μπορεί να διαφαίνονται από την επιλεγείσα διαδικασία”. 

Εξέφρασε δε την εκτίμηση οτι κατά την διαδικασία έλέγχου από το Ελεκτικό Συνέδριο "θα αποκατασταθεί η νομιμότητα"!

Ακούστε τι είπε στον Μάνο Παπαμακάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου