Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Β. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ "Δεν είμαι συμβουλάτορας κανενός. Ακούω μόνο τους συναδέλφους μου. Γλυτώσαμε από τις φωτιές, θα πνιγούμε από τις πλημμύρες!!" (ακούστε)


Τα καλοπιάσματα του κ.Μπένου φαίνεται πως δεν έπεισαν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Β.Εύβοια. Και εφυγαν απογοητευμένοι από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λίμνη.


Ο Πρόεδρος των Ρητινοκαλλιεργητών και δασεργατών Εύβοιας, Βαγγέλης Γεωργατζής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής και εκτίμησης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Στ.Μπένο, μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των πυρόπληκτων για όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, αλλά όσα γίνονται στην πληγείσα περιοχή, με τους επιχειρηματικούς ομίλους να έχουν πατήσει ήδη πόδι στα καμένα.

«Η ΤΕΡΝΑ καλεί τους συνεταιρισμούς της Β.Εύβοιας, για να τους δώσει τα λεφτά που μας υποσχέθηκε ο κ.Σκρέκας στην πρόσφατη συνάντησή μας. Χρήματα που αφορούν στον καθαρισμό των δημοτικών δρόμων. Κανένας κάτοικος της περιοχής δεν θέλει να συνεργαστεί με την εταιρεία. Το κράτος οφείλει να πληρώσει», καταγγέλλει ο κ.Γεωργατζής, τονίζοντας παράλληλα, τον κίνδυνο που ελλοχεύει εν όψει χειμώνα. «Γλυτώσαμε από τις φωτιές, θα πνιγούμε από τις πλημμύρες. Θα χαθούν χωριά, περιουσίες και ζωές. Δεν αρκεί να καθαρίζουν τα ρέματα. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα».

Σχετικά με τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος των Ρητινοκαλλιεργητών δήλωσε πως δεν έμειναν ευχαριστημένοι με όσα άκουσαν «στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Αποδείξεις θέλουμε και πράξεις, και αυτά δεν τα έδωσε κανείς, μέχρι σήμερα. Εμείς θέλουμε να ικανοποιηθούν στο 100% τα αιτήματα όπως καταγράφονται στο ψήφισμα που έδωσα στον κ.Μπένο. Η πρότασή μας είναι να γίνουμε εργάτες του δάσους, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε με ένα πρόγραμμα 15ετίας ένα υγιές περιβάλλον, βιώσιμο. Δουλειά θέλουμε κι όχι επιδόματα και να καθόμαστε. Εμείς ξέρουμε τί χρειάζεται η περιοχή. Οι περισσότεροι απ αυτούς ήρθαν στην Εύβοια πρώτη φορά»

Ενώ σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «σύμβουλο» που του προσέδωσε ο κ.Μπένος, τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι συμβουλάτορας κανενός. Ακούει μόνο τους συναδέλφους του και σ αυτούς δίνει λόγο.

Ο κ.Γεωργατζής αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση της πυρκαγιάς, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές πληροφορίες για την ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου