Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΝΙΚΑ ΧΑΡΑ: "Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης" (ακούστε)


Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ ενημερώνει πως κατατέθηκε η έφεση επί της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία - αποχή για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.


Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία, οπότε και στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα Δικαστήρια, αρχή πεζόδρομου Αβάντων), στις 11 π.μ., θα ακολουθήσει συμπόρευση με τους/τις μαθητές/τριες στις 12, απο το στρογγυλό της παραλίας και κοινή πορεία διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

«Παρά τις απειλές, τον εκφοβισμό, τις δικαστικές προσφυγές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι σε ένα κλάδο, που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σηκώνει το βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, κυριολεκτικά στους ώμους του, δίχως ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, δίχως αρωγή, δίχως στήριξη υλική και ηθική από την Πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί απ' άκρη σ'άκρη όλης της χώρας συμμετέχουμε σε συντριπτικά ποσοστά, στην απεργία-αποχή των σωματείων μας (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΔΕΔΥ), διατρανώνοντας με αυτοπεποίθηση και απόλυτη συνείδηση του παιδαγωγικού μας ρόλου ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μέχρι το μήνυμα να φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Χαρά Νίκα μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για την κίνηση της Υπουργού να προσφύγει στα δικαστήρια, για να πετύχει απαγόρευση της απεργίας – αποχής για την αξιολόγηση.

Ακούστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου