Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

"Θα παλαίψουμε με καθε μέσο κόντρα στην καταστροφή της γης μας" δηλώνει ο Γιάννης Κωσταντινίδης. (ακούστε)


Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οι κάτοικοι του Αρτεμησίου ενάντια στην κατασκευή μονάδας ασφαλτομίγματος που υποστηρίζουν Σπανός και Κοτζιάς!


Η προσφυγή αφορά την έγκριση της ΜΠΕ από την αποκεντρωμένη μετά από την εισηγηση της Δνσης Περιβάλλοντος στην οποίας εμπεριέχονται σωρεία παρανομιών και παρατυπιών, σύμφωνα με τους υπογράφοντες!!

Ο Γιάννης Κωσταντινίδης μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ από τον δικηγόρο Τρύφωνα Κόλλια και Συνεργάτες .
Κατά του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος.

Για την ακύρωση της αριθμ.πρωτ.83389/30.11.2023 απόφασης έγκρισης της ΜΠΕ της βιομηχανικής μονάδας παραγωγής Ασφαλτομιγματος ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΕ στη θέση Παπαλέξη Δ.Ε Σινασσου κακώς προσδιορισθείσα στη Δ.Ε Ασμηνιου,ανήκει από το 1932 στη προσφυγική παραχώρηση του Ελληνικού Κράτους στους πρόσφυγες Σινασσού Καπαδοκίας που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, παραγωγικής δυναμικότητας 500 tn την ημέρα.
Ευχαριστούμε ειλικρινά όλες και όλους που συνέβαλαν ηθικά , οικονομικά, συμβουλευτικά και υπέγραψαν την Αίτηση Ακύρωσης.
Τον Πανελλήνιο παραθεριστικό οικοδομικό συνεταιρισμό προσωπικού ΙΚΑ.
Τον Παραθεριστικό οικοδομικό συνεταιρισμό προσωπικού ΕΛΔΑ.
Τον μορφωτικό εκπολιτιστικό σύλλογο Ασμηνι
Τον πολιτιστικό μορφωτικό σύλλογο Ν.Σινασσου.
Τον εξωραϊστικό σύλλογο Κεφάλες Ασμηνιου.
Τους κατοίκους έχοντες έννομο συμφέρον με οικίες και κτήματα στην ως άνω περιοχή ως
Παπανδρέου Παπαδάκη Ουράνια πρώην βουλευτή,
Παπανδρέου Νικόλαο πρώην Νομάρχη Ευβοίας
Αντιπεριφερειάρχη Αττικής
Πρώην δήμαρχο Αρτεμισίου
Και 38 κατοίκους της περιοχής.
Διαδώσετε το μήνυμα μας βοηθάει σημαντικά να στηρίξουν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσπάθεια μας αποτροπής αυτής της λαθεμένης επιλογής μέσα στον κάμπο ,κοντά σε οικισμούς στη θάλασσα σε αρχαιολογικό χώρο,σε επικίνδυνο πλημμυρικο υδατορεμα γενικά περιοχή υψηλού πλημμυρικου κινδύνου , με μεγάλο σημαντικό υδροφόρο ορίζοντα επιφανειακό και μετρίου βάθους ,σε σεισμικό ρήγμα υψηλού κινδύνου που καθορίζει ταυτόχρονα τα υδατικά αποθέματα ολης της περιοχής Ασμηνίου -Ιστιαίας.
Κοντά σε δύο μεγάλους Παραθεριστικους οικισμούς πολεοδομημενους με επενδύσεις υποδομών εκατομμύρια ευρώ,1500οικοπεδων με αντίστοιχες κοινωνικές υποδομές σύγχρονων πόλεων.
Η χωροθέτηση της μονάδας με ρύπους γενικά αμφισβητούμενης τεχνικής αποτελεσματικότητας ,αντίκειται στο νέο χωροταξικό της Περιφέρειας που είναι υπό έγκριση και προβλέπει στη περιοχή κέντρο Αγροδιατροφης και Οικολογίας.
Φθάνει η υποβάθμιση της περιοχής από την καταστροφική φωτιά του 2021 και της πρόσφατες πλημμύρες,δεν αντέχει άλλα βάσανα.
Οι παραβιάσεις της έγκρισης στο Ανθρωπογενές περιβάλλον και στο φυσικό περιβάλλον ανέρχονται σε 16 σοβαρές παραλείψεις.
Ο Δήμος Αρτεμισίου το 2009 ,2013 με το ΣΧΟΟΑΠ ΦΕΚ 256/5-7-2013 κακώς όρισε βιομηχανική περιοχή πάνω σε γη υψηλής παραγωγικότητας αιωνόβιο σημαντικό ελαιώνα με πλήρη κάλυψη,συνταγματικά δεν μπορείς να τον καταστρέψεις αλλάζοντας χρήση.
Και ταυτόχρονα δε ανήκει στην προσφυγική έκταση το ελαιοπεριβολο ιδιοκτησίας πρώην οικογένειας Ριτσώνη που εκχερσωσαν για να στηθεί η μονάδα στην δήθεν ΔΕ ενότητα Ασμηνιου,μπήκαν παράνομα ψευδώς στην ΔΕ Σινασσου που αποτελεί προσφυγική παραχώρηση το 1932 με απόφαση του Κράτους και της Δημόσιας Επιτροπής Απολλοτριωσεων.Οι παράνομες παράλογες πράξεις της Διοίκησης δεν νομιμοποιούν ούτε χορηγούν κοινωνική αδειοδότηση σε μονάδες όχλησης ρυπογόνες μηδαμινου αναπτυξιακού συμφέροντος.
Οι χάρτες που δημοσιεύονται αποδεικνύουν τα αναφερόμενα εσκεμμένα λάθη και παραλείψεις της διοίκησης .
ΟΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΒΆΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Τον Τουριστικό τομέα,τον πρωτογενή,τα ελαιοκτήματα,την Αγροδιατροφη,το Φιλικό περιβάλλον,τους παραθεριστικούς οικισμούς των συνεταιρισμών και τα μνημεία που πρέπει να αναδειχθούν τα έχουμε πολύ ανάγκη.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου