Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δραγασάκης: Στον αέρα η αξιολόγηση και η συμφωνία

Μια αποστροφή του λόγου του Γιάννη Δραγασάκη σε εκδήλωση του Φώτη Κουβέλη συζητείται σήμερα πολύ. Ο κ. Δραγασάκης είπε μεν ότι: «H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού», αλλά πρόσθεσε: «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Δραγασάκης όμως, είπε και κάτι άλλο ακόμα πιο ανησυχητικό αναφερόμενος στην αξιολόγηση: 

«Άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσουμε τη πρώτη αξιολόγηση, αν και τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο .








Ως δεύτερο στόχο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έθεσε το να καλυτερέψει η υπάρχουσα συμφωνία και ως τρίτο την εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε σαφώς, ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» και υπογράμμισε πως «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».
Πέραν αυτού του πολιτικού λόγου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι γι’ αυτό υπάρχει και ο ουσιαστικός οικονομικός λόγος που είναι, ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι περιγράφεται.«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν τη κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια», σημείωσε.
Ο Γιάννης Δραγασάκης κατέστησε σαφές, ότι είναι απαραίτητη η μακροχρόνια ρύθμιση του χρέους, ώστε να εξαφανιστεί οριστικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Σημείωσε, ακόμη, ότι παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να εξασφαλισθούν η αποκατάσταση της ρευστότητας και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Γ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι ανέφερε ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για προοδευτική πορεία της χώρας, καθώς «η πορεία που ξεκίνησε από το 2012 δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί πολιτική έκφραση μιας άτυπης κοινωνικής συμμαχίας που επλήγη από τα μνημόνια. Ήταν η αρχή νέου ιστορικού κύκλου».
Προχώρησε στην εκτίμησε ότι η ανασυγκρότηση της Δεξιάς παίρνει την μορφή ενός νέου πόλου, ο οποίος είναι εξαρτώμενος από την διαπλοκή. «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μόλις εκλέχθηκε, ότι «δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός» και σε λίγο χρονικό διάστημα ζητάει εκλογές. Τι μεσολάβησε; Είναι άσχετο με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών;»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει «με τι συμφωνεί; Με τις προτάσεις του ΔΝΤ; Να κόψουμε κύριες συντάξεις και μισθούς, να δεχθούμε μειωμένο αφορολόγητο και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων;»
Απευθυνόμενος ο Γιάννης Δραγασάκης στις δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο, τις κάλεσε να απαντήσουν σαφώς, όλες οι δυνάμεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο ερώτημα: Με ποιόν είναι γιατί, όπως είπε, «η ουδετερότητα γεννά ερωτήματα»;..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου