Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τί ..."κρύβουν" Σπανός και Κελαιδίτης για την υπόθεση Καπενή; Αναπάντητα εμειναν τα ερωτήματα του Μαρκόπουλου... (ακούστε)


Ηξεραν για την δραστηριότητα και από πότε; Ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση από το πολιτικό προσωπικο; Αποκαλυπτικός ο ...κοριός των αδιάφθορων....

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και την δήλωση του Θ. Τάρτη "ειναι αρκετά τα πολιτικά πρόσωπα που πίεζαν τον Καπενή να παρανομήσει για να τους κάνει τά ρουσφέτια, οπως ακούγονται στον κοριό της αστυννομίας"!! Ακούστε εδώ https://www.eviatoday.news/2024/03/blog-post_12.html

Ακόμη και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες "πριν από 3 χρόνια υπήρξε συνάντηση μεταξύ Κελαιδίτη-Καπενή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, για το ιδιο θέμα, και του μεταφέρει αίτημα συνδικαλιστικού σωματείου να φύγει από το τμήμα που υπηρετεί και αυτός θα ...καθαρίσει να μην τον καταγγείλουν!!" (λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους σε επόμενη ανάρτηση)

Ερωτημα για ενημέρωση έκανε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο πρός τον Περιφερειάρχη ο Κώστας Μαρκόπουλος χωρίς να πάρεια απαντήσεις οπως υποστηρίζει.

"Αντί απαντήσεων, άκουσα ομολογία μηδενικού ελέγχου όπως από 23/2 είχε δεσμευτεί η Περιφέρεια.

Αντί αποσαφηνίσεως για το αν στις νόμιμες συνακροάσεις των συλληφθέντων ακούγονται συνομιλίες και συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, άκουσα θεωρίες περί ανηθικότητας.

Αντί για απαντήσεις στην συμμετοχή στις παράνομες άδειες Ειδικού Συμβούλου της Περιφέρειας, άκουσα σιγή.

Αναγκαστικά συμπεραίνω ότι η τεχνική του «κουκουλώματος» του σκανδάλου έχει ξεκινήσει. Θα επανέλθω επομένως με την συμπλήρωση της δικογραφίας, διότι προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του κ. Σπανού, ο οποίος είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα υπογραφής στον συλληφθέντα, όπως και σε όλους, αφού η Περιφέρεια λειτουργεί στον ρυθμό ευνοιοκρατίας και όχι υπηρεσιακών συμβουλίων και αξιοκρατίας.

Η επερώτηση ήταν ως εξής:

«Στις 12/2 συνελήφθη υπάλληλος της Περ.  Ενότητας Ευβοίας, μετά από νόμιμη παρακολούθηση του , για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κλπ και παράβαση καθήκοντος κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.  Ο ίδιος κρατείται από τις 16-2-2024 προσωρινά  ενώ ακόμη δεν έχουν κληθεί οι δέκα λοιποί συνεργοί του και η  δικογραφία είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα η Περιφέρεια Στερεάς με δελτίο τύπου στις 23/2 δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες ελέγχου όλων των υπογεγραμμένων αδειών από τον επίορκο υπάλληλο και επιφυλάχθηκε για άλλες πιθανά αναγκαίες ενέργειες.

Ερωτάστε επομένως:

1.      πόσες άδειες ελέγξατε και πόσες αποσύρατε σαν παράνομα εκδοθείσες και ποιες (ονόματα);

2.      από ποια ημερομηνία κάνατε έρευνα και αξιολόγηση πιθανόν παρανόμως εκδοθεισών αδειών;

3.      στις συνομιλίες στις οποίες συζητιόνται οι παρανομίες συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς και ένας τουλάχιστον έμμισθος  σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας?  Τι έχει γίνει με αυτόν; εργάζεται ακόμα κανονικά; Δεν είδαμε κάτι για αυτό το πρόσωπο σε δελτίο τύπου.

4.      οι παρανομίες ήταν παντελώς άγνωστες στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες; ή είχαν γνώση η οποία αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη; ή υπάρχουν αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι συνομιλούν με τον κατηγορούμενο και του δίνουν εντολές να διαπράξει αδικήματα; και αν ναι ποιοί είναι αυτοί;

5.      Τι άλλες ενέργειες σχετικά έχετε κάνει για το ζήτημα; Είναι αλήθεια ότι υπήρξε καταγγελία υπαλλήλων προς τον κ. Κελαϊδίτη για τα όσα συνέβαιναν στην συγκεκριμένη υπηρεσία και ο κ. Κελαϊδίτης απάντησε ότι αυτά συμβαίνουν παντού στην Περιφέρεια;»


Ακούστε τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου