Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ανατριχίλα στην Ειδομένη - Σήκωσαν σημαίες της χούντας στο χωριό σύμβολο του προσφυγικού


Το χωριό της Ειδομένης ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το προσφυγικό δράμα
- Πλέον μετά την εκκένωση έχει μείνει μόνο ο συρμάτινος φράκτης και αυτές οι ανατριχιαστικές σημαίες
- Ο δήμαρχος της περιοχής είτε δεν έχει δει τις σημαίες είτε τις έχει δει και δεν νιώθει πως πρέπει να έχει πρόβλημα
- Το σπίτι στο οποίο βρίσκεται η σημαία της ντροπής είναι εκλεγμένου στο τοπικό συμβούλιο με τον συνδυασμό υποψήφιας δημάρχου προερχόμενης της Ν.Δ.


Μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, της περιοχής που έγινε το επίκεντρο όλου του πλανήτη από το δράμα που έζησαν οι μετανάστες, έχει πλέον άλλη εικόνα και αυτή δεν είναι καθόλου καλή και μάλιστα είναι άκρως επικίνδυνη και εφιαλτική.
Σύμφωνα με το dailythess.gr που ανέδειξε το θέμα το χωριό σύμβολο του προσφυγικού δράματος δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τη γνωστή εικόνα και το μόνο που έχει μείνει είναι οι συρμάτινοι φράκτες.
Αυτό όμως που προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα είναι το γεγονός πως μετά την εκκένωση της Ειδομένης κάποιοι λάτρεις των φαντασμάτων του παρελθόντος, σήκωσαν σημαίες της χούντας. Η σημαία γράφει: "Ζήτω η 21η Απριλίου και βρίσκεται στα δύο πρώτα σπίτια, όταν κάποιος μπαίνει στην Ειδομένη.

Όπως αναφέρει το τοπικό site dailythess ο δήμαρχος πιθανότατα δεν έχει δει τις σημαίες και σημειώνει πως ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι εκλεγμένος με την παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2010 και εν συνεχεία στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο δήμαρχος μάλιστα φέρεται να κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για ιδεοληπτικές αγκυλώσεις σχετικά με το προσφυγικό, μιλώντας στην 6η ετήσια συνδιάσκεψη της ελληνογερμανικής συνέλευσης.
Το τοπικό site αναφέρει πως ο κάτοικος ο οποίος στο σπίτι του έχει βάλει τη σημαία της Χούντας φέρεται ως μέλος του τοπικού συμβουλίου της Ειδομένης και εκλεγμένος με συνδυασμό υποψηφίας δημάρχου προερχόμενης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου