Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

9,2 εκατομμύρια ευρώ για έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημόσια ΚτίριαΣχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον, σκοπός είναι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Τα δημόσια μας κτίρια υστερούν δραματικά. Όχι μόνο δεν δίνουν, όπως θα έπρεπε, το καλό παράδειγμα αλλά μας κοστίζουν χρήματα άσκοπα επιβαρύνοντας και το περιβάλλον. Η βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μην μένουμε στα λόγια όταν μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου. Με τα χρήματα που εξασφαλίσαμε κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου