Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

"Η κοροιδία συνεχίζεται για 9η εβδομάδα με τα παραδοτέα του Παρατηρητηρίου του Ασωπού" καταγγέλει ο Αναγνωστάκης... (ακούστε)


Τι θέλει να κρύψει ο Σπανός και δεν παραδίδει τα "ευρήματα" της Λινού από το Παρατηρητήριο του Ασωπού;


Τι και αν ο Αναγνωστάκης ζητά να μάθει τα αποτελέσματα και τα ευρήματα της ερευνας της κας Λινού στο  Παρατηρητήριο του Ασωπού που είχε αναλάβει με την ομάδα της από το 2016 και διακόπηκε βιαίως οταν "μετά από πολλές συνεντεύξεις πολιτών της περιοχής ΤΡΟΜΑΞΑΝ από τα ευρήματα που οφείλονταν από την ρύπανση των επιχειρήσεων της περιοχής του Ασωπού"!!

Κατά την υπογραφή της σύμβασης η κα Λινού είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:"Η σύσταση και λειτουργία του ΠΥΣΤΕΤ κρίθηκε απαραίτητη με βάση τα πολλαπλά ευρήματα τα οποία καταγράφουν επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού γύρω από τον Ασωπό ποταμό και ιδιαίτερα στον Δήμο Τανάγρας, τα οποία προκύπτουν από επιδημιολογική μελέτη του ΕΚΠΑ στην περιοχή, η οποία ξεκίνησε το 2009 από το ΕΚΠΑ και το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη χρηματοδότηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 

Η μελέτη κατέληξε σε τεκμηριωμένα επιστημονικά συμπεράσματα ότι η κατανάλωση νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο οδηγεί σε καρκινογένεση και ανάπτυξη ουρογεννητικών νοσημάτων. 

Επιπλέον, από τους 1.800 κατοίκους που συμμετείχαν στην επιδημιολογική μελέτη των Οινοφύτων, το 19,8% αντιμετώπιζε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα (κατά κύριο λόγο άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια)."

Το αποτέλεσμα αυτής της ερευνας ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παραδώσει ο Σπανός παρά τις επίμονες εκλήσεις-αιτήματα του Δημ. Αναγνωστάκη, προφανώς γιατί ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ από την ρύπανση που ακόμη και μέχρι σήμεα συντελείται!!

Ακούστε τι ειπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου