Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

"Χωρίς ράμπες θαλάσσης για ΑΜΕΑ η περιοχή της Αυλίδας" καταγγέλει ο Αλμπάνης!-Ακόμη περιμένουν τα λυόμενα για το ΕΕΕΕΚ... (ακούστε)


Την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής στα θέματα ΑΜΕΑ θίγει ο Πρόεδρος του συλόγου γονέων ΕΕΕΕΚ Νίκος Αλμπάνης.


Ο Αλμπάνης χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση του:

"Αναβάθμιση η τοποθέτηση καντινας στην Παραλία του χωριου μας Φάρου Αυλιδας λένε κάποιοι αλλά δεν είδα μέχρι τώρα και καμμία αναβάθμιση ως προς τις παροχές των ΑΜΕΑ όπως η τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στην εν λόγω παραλία και η κατασκευή τουαλετών και για τους ΑΜΕΑ εκτός αν αυτά δεν είναι αναβάθμιση.

Πριν 13 μήνες ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωνε με περίσσια χαρά ποιοι είναι οι στόχοι της παρούσας Δημοτικής αρχής προφανώς έως το τέλος της θητείας τον Οκτωβριο του 2023 οσον αφορά τους πολίτες με αναπηρια.

Μεσα στους στόχους ήταν και οι τοποθέτηση Ραμπών στις παραλίες του Δήμου Χαλκιδέων πλην των παραλιών της Αυλίδας, άγνωστο γιατι εδώ μάλλον δεν υπάρχουν ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα.

Και ερωτώ λοιπόν ενώ έχει ξεκινήσει η Καλοκαιρινή περίοδος, η τελευταία της θητείας της σημερινής Δημοτικής αρχής προ των εκλογών, έχουν τοποθετηθεί οι εν λόγω ράμπες ΑΜΕΑ ή όχι;;;;Ήρεμα ρωτώ."

Ακόμη για το σχέδιο μετεγκατάστασης του ΕΕΕΚ στο τάγμα Πεζοναυτών ο πρόεδρος επεσήμανε οτι "παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμη δεν εχει γίνει τίποτα"!!

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....



Κοινοτικό κατάστημα Φάρου Αυλίδας που χρησιμοποιείται και ως Αγροτικό Ιατρείο μια φορά την εβδομάδα.


"Βασει της Ευρωπαϊκής οδηγίας εδώ και χρόνια σε όλα τα δημόσια κτίρια πρέπει να υπάρχει Ράμπα με ειδικό αντιολισθιτικό δάπεδο για την ομαλή προσβαση των ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα,σε μικρά παιδιά που είναι σε καροτσάκια ακόμα και σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ανεβαίνουν σκαλιά.
Το σημερινό τοπικό συμβούλιο και μπράβο του έκανε ανακαίνιση του εν λόγω οικήματος με μόνωση και ελαιοχρωματισμους αλλά δεν φρόντισε με ενέργειες του να κατασκευάσει, ή αν δεν είναι αρμοδιότητα τους να ζητήσει από την Δημοτική Αρχή, την κατασκευή της ειδικής ράμπα πρόσβασης για ειδικές κατηγορίες συνανθρώπων μας.
Αναμένω επιτέλους την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων ώστε να επιλυθεί το εν λόγω μείζον πρόβλημα που δεκαετίες παραμένει χωρίς λύση."

Ν. ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου