Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ: "Η Περιφερειακή Αρχή έχει αποτύχει. Η Στερεά έχει μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα!" (ακούστε)


"Τίποτα δεν θα αλλάξει αν παραμείνει η ίδια ομάδα στο τιμόνι της Περιφέρειας" σχολιάζει!

"Η πραγματική προοπτική είναι μία και μοναδική. Η συνολική αλλαγή της Περιφερειακής λογικής με μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς σε μηχανισμό ανάπτυξης με οικονομικό νοικοκύρεμα, από "μπαταχτσή" και κακοπληρωτή που είναι τώρα " δηλώνει στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε την κριτική του υποψήφιου Περιφερειάρχη με αφορμή την συζήτηση για το ΕΣΠΑ...


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΣΠΑ 2021-2027. 
Θριαμβολογίες χωρίς ουσία. 
Απροετοίμαστη και χρεωμένη η Περιφέρεια Στερεάς

Παρακολουθούμε την θλιβερή παρουσία και τον φτωχό απολογισμό του κ. Φάνη Σπανού για την απόδοση έργων από την προηγούμενη περίοδο 2014-2021 και ακόμα περισσότερο την απόλυτη έλλειψη οραματικού σχεδιασμού για την ερχόμενη περίοδο 2021-2027.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένα έργο αποκλειστικά της Περιφέρειας δεν τελείωσε ποτέ και ο απολογισμός κρύβεται πίσω από έργα που αφορούν την κυβέρνηση και απλά κλήθηκε η Περιφέρεια να συμβάλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Είναι αστείο να αυτοθαυμάζεται ο κ. Σπανός για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας (ούτε έχει ασχοληθεί ποτέ, είναι έργο του Υπουργείου Υγείας) ή για το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας ή την κλειστή αγορά της Χαλκίδας ή για το φυσικό αέριο στην Στερεά ή για την ΠΕΛ Λαμίας που δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά με προβληματικό σχέδιο ως προς την χρήση γης,…, ή για τα λιμάνια που δεν έχουν παραδοθεί ούτε στο 30%, ούτε για τα αλιευτικά καταφύγια που ανήκουν στο Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης ή για τις επιχειρηματικές ή αγροτικές ενισχύσεις που επίσης είναι κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες ή τις ΟΧΕ Ασωπού (μηδενικό έργο), ΟΧΕ Σπερχειού (μηδενικό έργο) ή την ΟΧΕ ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο τα Άγραφα και για την οποία δεν υπάρχει ούτε καν προσχέδιο…

Η ΕΕ έχει ήδη εντάξει την Στερεά στις φτωχές Περιφέρειες και γι’ αυτό μας δίνει πιο πολλά χρήματα με την ελπίδα να προλάβουμε την Ευρωπαϊκή ταχύτητα και όχι επειδή εμείς διεκδικήσαμε με επιτυχία όπως θέλει ο κ. Σπανός να εμφανίσει.

Η Περιφέρεια μας δυστυχώς, είναι σε αυτές με σοβαρή υστέρηση προόδου ακόμα από την περίοδο Μπακογιάννη.

Στα πρόσφατα Δελτία Τύπου κατά την ενημέρωση ανά περιοχή η Περιφέρεια εμφανίζεται να υπόσχεται σε όλους τα πάντα χωρίς όμως να έχει ουσιαστικό σχεδιασμό.

Καταρχήν οφείλει να ανακοινώσει πια έργα είναι έργα γέφυρες και πόσο τμήμα του νέου ΕΣΠΑ θα καταλάβουν. Χωρίς αυτήν την παραδοχή οποιαδήποτε υπόσχεση ή σχεδιασμός κινδυνεύει να είναι απόλυτα κάλπικος και παραπλανητικός…

Επίσης η Περιφέρεια οφείλει να ενημερώσει πόσα είναι τα χρέη της, διότι όταν μια περίοδος ξεκινάει με χρέη τότε η δυνατότητα συμμετοχής στα έργα είναι μειωμένη η και απόλυτα καταργημένη.

Η ΕΕ απαιτεί διαφάνεια στα οικονομικά και δεν χρηματοδοτεί αν δεν είναι διασφαλισμένη η εθνική συμμετοχή.

Επιπροσθέτως τα έργα που αφορούν Δήμους είναι στον αέρα διότι η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ανικανότητα της Περιφέρειας να στηρίξει τεχνικά και μελετητικά τους Δήμους και για αυτό τον λόγο πολλά έργα έμειναν πίσω και πολλά δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Σε αυτά τα ερωτήματα ο κ. Σπανός οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Η γενική παραδοχή είναι μία και μοναδική. Η Περιφερειακή Αρχή έχει αποτύχει. Η Στερεά έχει μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και τίποτα δεν θα αλλάξει αν παραμείνει η ίδια ομάδα στο τιμόνι της Περιφέρειας.

Η πραγματική προοπτική είναι μία και μοναδική. Η συνολική αλλαγή της Περιφερειακής λογικής με μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς σε μηχανισμό ανάπτυξης με οικονομικό νοικοκύρεμα, από "μπαταχτσή" και κακοπληρωτή που είναι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου