Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εκλογές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Την Κυριακή 29/3/2015, 11:00 – 19:00 και την Τετάρτη 1/4/2015, 12:00 – 18:00  πραγματοποιούνται οι εκλογές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια αντιπροσωπευτικά όργανα του κλάδου.  

Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη και αναγκαία γιατί…:


        Η οργάνωση στα σωματεία είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε τα πράγματα στη δουλειά, στη ζωή μας. Απέναντι στους καλά οργανωμένους μεγαλέμπορους, στα μονοπώλια που έχουν πάντα σαν δεξί χέρι όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με οργάνωση. Οργανωμένοι, μαζικά και προσανατολισμένοι στο συμφέρον της τάξης μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα στη δουλειά μας, στην υγεία, στη παιδεία, ενάντια στα χαράτσια και τα χρέη που μας πνίγουν.

        Ό,τι είχαμε μέχρι χθες (8ωρο – πενθήμερο, ασφάλιση, συνταξιοδότηση, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία κα) κερδήθηκε μέσα από μαζικούς, οργανωμένους αγώνες απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Δεν παραχωρήθηκε από κανέναν τους!  Στεγάστηκε δε, κάτω από την κλαδική σύμβαση εργασίας στο εμπόριο που ήταν υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους και πλέον λεηλατήθηκε, καταργήθηκε στην πράξη από τους εργοδότες και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη κλαδική σύμβαση του εμπορίου από το 2011 μπορούμε και πρέπει να την επαναφέρουμε σαν βάση για διαπραγμάτευση. Αυτές τις δυνάμεις του συνδικαλισμού χρειάζεται να απομονώσουμε είτε στη ΓΕΣΕΕ και στην Ομοσπονδία είτε σε τοπικό επίπεδο (εργατικό κέντρο, σωματεία – σφραγίδες), που αφήνουν τους εργαζόμενους μόνους, ανοργάνωτους απέναντι στην εργοδοσία, μιλάνε για καλούς - κακούς εργοδότες.

        Η επίθεση που δεχόμαστε εντείνεται όλο και περισσότερο και πρέπει να βάλουμε φρένο. Καταστήματα κλείνουν σε μια νύκτα αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους (πχ Sprider, ΓΑΛΗΝΟΣ). Super market και μεγάλες αλυσίδες έχουν κάνει κανόνα τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, δείγμα πια είναι οι εργαζόμενοι με 8ωρο, με δικαιώματα. Πολλοί βρίσκονται κάτω από καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας ή απλήρωτων δικαιωμάτων και μεροκάματων. Η εργοδοσία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Καταπατάται το δικαίωμα στη μητρότητα με τις απολύσεις εγκύων. Οι μεγαλοεργοδότες χρησιμοποιούν κατά κόρον προγράμματα voucher και μαθητείας για να «βολευτούν» με φθηνό εργατικό δυναμικό που το ξεζουμίζουν.
       



Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σε καλούμε στο πλευρό μας! Τα αποτελέσματα κάθε φορά είναι αντίστοιχα της συσπείρωσης των εργαζομένων στο κλαδικό τους σωματείο. Γι’ αυτό χρειάζεται να αξιοποιηθεί και ο σταθμός των εκλογών για τη μαζικοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.  

Έλα μέσα από την Ένωση ΙΥ να παλέψουμε για το σύνολο των προβλημάτων μας, σε συμπόρευση και με τους υπόλοιπους κλάδους που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να συμπορευτούμε με τους μικρούς ΕΒΕ που πλήττονται από την ίδια πολιτική.
·         ΥΠΟΓΡΑΦΗ Κλαδικής Σύμβασης με επαναφορά του μισθού και των δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2011. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Τέρμα στις ατομικές Συμβάσεις.
·         Αποκατάσταση των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
·         "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
·         Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
·         Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας ανέργων και των οικογενειών τους.
·         Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·         Ανακούφιση των οικογενειών μας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου