Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον εμπορικό κόσμο

Πραγματοποιήθηκε  η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την οποία εγκρίθηκε ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κύριος Παγώνης Χρήστος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χαλκίδας κύριος Τρίκολος Παναγιώτης καθώς και η προϊσταμένη του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) κυρία Παπασταματίου Αικατερίνη, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κύριος Σταθόπουλος Ιωάννης, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ κύριος Γεροντίτης Σπύρος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας κυρία Αγιοστρατίτη Βούλα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΣΧ κύριος Γκαβέτας Νικόλαος.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον εμπορικό κόσμο σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιά Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας, την πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων, καθώς και για τα υπόλοιπα έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα για τη Δημοτική Αγορά είπε, ότι στόχος του Δήμου είναι να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση αυτής στο τέταρτο έτος της θητείας του. Με δεδομένη την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία συμφωνεί με την προμελέτη του Δήμου, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις συνέχισης και υλοποίησης του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς.
Σε σχέση με την πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων, ο Δήμαρχος δήλωσε, ότι αντιλαμβάνεται την επιθυμία του Εμπορικού Συλλόγου για συνέχιση αυτής μέχρι το τέρμα της οδού, ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει πρώτα να λυθούν, όπως για παράδειγμα η κίνηση των οχημάτων.
Τέλος, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Χαλκίδας, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει λυθεί το ζήτημα μετακίνησης των πεζών αλλά όχι και των αυτοκινήτων.
Ο Πρόεδρος, κύριος Γεωργάτος, ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, για τις θέσεις του αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους εμπόρους και γενικά για τη μέχρι τώρα συνεργασία. Επίσης ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πάντα συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, στην οποία μπορεί μέσω του εκπροσώπου του να καταθέτει τυχόν ζητήματα των εμπόρων.
Απόλυτα απαραίτητη και διαφωτιστική ήταν επίσης και η ενημέρωση του Δ/ντή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κυρίου Τρίκολου και της κυρίας Παπασταματίου από το ΚΕΑΟ, για τις νέες ρυθμίσεις των ασφαλιστικών οφειλών καθώς και για όλες τις παραμέτρους αυτών, θέματα τα οποία έτυχαν της αμέριστης προσοχής των παρευρισκομένων.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι επίσημος προσκεκλημένος στη Γενική Συνέλευση ήταν και ο Βουλευτής Ν. Ευβοίας κύριος Μαυραγάνης Νικόλαος, οποίος λόγω εκτάκτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί. Ωστόσο, με επιστολή του, η οποία και αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο, δεσμεύτηκε να δώσει το «παρών» στο άμεσο μέλλον σε συγκέντρωση του Συλλόγου, για να μας βοηθήσει δίνοντάς μας κατευθύνσεις σχετικά με τα «Κόκκινα Δάνεια», όπως εξάλλου του είχαμε ζητήσει.   

Τέλος, ακολούθησε η απαλλαγή καθηκόντων του Διοικητικού Συμβουλίου και η προκήρυξη των εκλογών του Συλλόγου, που θα λάβουν χώρα στις 27 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου