Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΣΤΕΡΓΙΟΥ Δ: "Διπλή αρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης της μελέτης του Β. Αξονα" (ακούστε)

"Υπάρχει οριστική μελέτη για την παραλιακή χάραξη εδώ και χρόνια η οποία είναι και η πλέον συμφέρουσα επιλογή, βλέπεις όμως το να "τσιμπήσεις" 8 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ιδρώτα, δεν το λες και λίγο...."

 

Αυτό αναφέρει ο Δημ Στεργίου σε ανάρτηση του στο φ/β με αφορμή το γεγονός της "Διπλή αρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης του Δημοσίου με τον προσωρινό ανάδοχο κατασκευής του έργου του περίφημου Βόρειου άξονα της Εύβοιας."

Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν από τον Αύγουστο του ’21 έως τον Αύγουστο του ’23 έχουν περάσει δύο χρόνια και οι επισπεύδοντες είχαν όλο τον χρόνο να μελετήσουν το θέμα; 

Εξ’ άλλου, υπάρχουν ήδη τρεις μελέτες στο συρτάρι,  που αφορούν στον άξονα Ψαχνών – Προκοπίου – Στροφυλιάς – Αγίας Άννας – Πευκίου προϋπολογισμού 210.000.000€, για τις οποίες το Δημόσιο έχει ήδη διαθέσει 4.869.161,39€.  



Το Ελεγκτικό Συνέδριο, εξέδωσε δύο διαδοχικές αποριπτικές αποφάσεις.

Πρώτη. 24/5/23 κοινοποιείται στο ΥΠΟΜΕΔΙ, η πράξη του Ζ’ κλιμακίου  του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο: «Κεντρικός Οδικός Άξονας Βόρειας Εύβοιας, τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών – Προκόπι (Στροφυλιά)»,

Δεύτερη. Την 1/8/23, σε απάντηση αιτιάσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ για άσκηση έφεσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεδρίασε και αποφάσισε πως δεν ανακαλεί τα αναφερόμενα στην 248/23 Πράξη του Ζ’ κλιμακίου του και διατάσσει την κατάπτωση της προσφυγής.

Τρίτη. Στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ΕΚΚΡΕΜΕΙ η προσφυγή των ίδιων πλέον των εργολάβων (Ζέκος και Σια), που επιμένουν στο "κατεπείγον", προκειμένου να παρακάμψουν την διαβούλευση και να πάρουν την ..δουλειά!!

Ακούστε τι είπε το μέλος της επιτροπής "Κανδήλιον Οραμα" Δημ Στεργίου στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου