Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΚΑΡΛΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ: "Να φτιάξουμε δομές Υγείας στον Δήμο για να εξυπηρετούνται οι δημότες"! (ακούστε)

 
"Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις  να δημιουργηθούν  Δημοτικά  Ιατρεία,  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας."

Η υποψήφια γιατρός με το ψηφοδέλτιο του Γ. Σπύρου καταθέτει μια αναγκαία και χρήσιμη πρόταση που η νέα Δημοτική αρχή οφείλει να υλοποιήσει.

Δείτε:

"Η Κυριακή των εκλογών 8/10  πλησιάζει και επιθυμώ να σας εξομολογηθώ τον λόγο για τον οποίο αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του συνδυασμού  'ΑΜΕΣΑ' με επικεφαλή τον αγαπητό φίλο υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Σπύρου.

Εργάζομαι αρκετά χρόνια ως ιατρός, Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με επιπλέον εκπαίδευση στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, στην Δημόσια Υγεία, την Προληπτική Ιατρική κ.α.

 Έχω την “τύχη” να είμαι “μέλος” εκατοντάδων οικογενειών και  “μοιραζόμαστε” τις ανάγκες που αφορούν την αγωγή - προαγωγή υγείας, την συμβουλευτική ιατρική, την πρόληψη, τους εμβολιασμούς  εφήβων - ενηλίκων, αλλά ταυτόχρονα  “συμπορευόμαστε”  στην διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων και δυσάρεστων καταστάσεων.

Αποκρυσταλλωμένη λοιπόν αυτήν την εμπειρία  την προσφέρω στην πόλη  που γεννήθηκα και μεγάλωσα και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις  να δημιουργηθούν  Δημοτικές  Δομές Υγείας,  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί  έχουν πολλαπλές δυνατότητες εντοπισμού των αναγκών της τοπικής  κοινωνίας (πχ ανασφάλιστοι) και δημιουργίας με ορθολογικό τρόπο σχεδιασμού παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Έλληνας νομοθέτης  στον Ν 3463/2006 - Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων - στο άρθρο 75 παράγραφος δ) εδάφιο 2 έχει προβλέψει:

υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων,

δημιουργία δημοτικών και κοινοτικών ιατρείων,

υποστήριξη και αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία,

συμβουλευτική στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας,

…κλπ.

"Σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που ζούμε, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά να προσφέρει στον τομέα της υγείας ίσως περισσότερο και από την κεντρική διοίκηση, με επιπλέον στόχο την αποσυμφόρηση των Τακτικών και Επειγόντων Ιατρείων του Νοσοκομείου.

Σκοπός μας λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε δημοτικά ιατρεία, να ενεργοποιήσουμε το ΚΕΠ Υγείας και να στηρίξουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κ.α. και να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, ούτως ώστε ο δημότης να έχει πρόσβαση καθημερινά σε πρωτοβάθμιο επίπεδο υπηρεσιών υγείας γιατί το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας είναι η Υγεία.

Αυτό είναι το όραμα και το όνειρο μου για τους συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς"

 Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου