Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "Εχουν προσληφθεί από τον Δήμο στην καθαριότητα με τρόπους μη αξιοκρατικούς αλλά ρουσφετολογικούς..." (ακούστε)


"Η δημοτική αρχή και το σωματείο των εργαζομένων ...κλείνει τα μάτια σε αυτήν την άδικη άνιση μεταχείριση των εργαζομένων της",
αναφέρεται στην καταγγελία!!


Η εμπλοκή του σωματείου προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα Ν. Κατσαμάγκου ο οποίος μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, ομως διαχώρησε την στάση του σωματείου υποστηρίζοντας οτι "όλα αυτά τα εχουμε καταγγείλει δημόσια με ανακοινώσεις αλλά η Δημοτική αρχή δεν συγκινείται"!!

Ακούστε.....


ΔΕΙΤΕ το σώμα της καταγγελίας...

Υποψι κ.Παπαμακάριου.

"Είμαι υπάλληλος στην δημοτική υπηρεσία της καθαριότητας στον Δήμο Χαλκιδέων του νομού Ευβοίας και θέλω να προβώ στην παρακάτω καταγγελία.

Καταγγέλω την διεύθυνση της υπηρεσίας της καθαριότητας για παρατυπίες οι οποίες έχουν πέσει στην αντίληψη μου. Ο Δήμος Χαλκιδέων απαρτίζεται στα χαρτιά από έναν ικανοποιητικό αριθμό ατόμων υπαλλήλων στο τομέα της καθαριότητας που όμως τα περισσότερα εξ αυτών απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του δήμου εκτός των καθηκόντων για τα οποία έχουν προσληφθεί με τρόπους μη αξιοκρατικούς αλλά ρουσφετολογικούς.

Συγκεκριμένα Υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για το covid19 ή μόνιμοι Υπάλληλοι διορισμένοι με την προκήρυξη της 3κ2018 ΥΕ κατηγορίας τους οποίους τους δεσμεύει η εφταετία ( 7 έτη) για οποιαδήποτε μετακίνηση αυτή την στιγμή εκτελούν χρέη διοικητικού υπαλλήλου με χρηματικές απολαβές ΥΕ και χωρίς να τους έχει διακοπεί το βαρύ ανθυειγινό επίδομα ενώ επίσης παίρνουν και ως χρηματικό ποσό και το επίδομα της νυχτερινής υπήρεσίας ενώ ουσιαστικά δουλεύουν κατά τις πρωινές ώρες που είναι και οι ώρες γραφείου.

Καταγγέλω λοιπόν αυτή την αδικία που επικρατεί στην υπηρεσία της καθαριότητας απέναντι στους εναπομείναντες εργάτες που υπάρχουν και είναι λιγοστοί για το βαρύ αυτό έργο της καθαριότητας με αποτέλεσμα να δουλεύουν ακατάπαυστα χωρίς να μπορούν να πάρουν τις άδειες τους ή τα ρεπό τους με συνέπεια ο κάθε ένας εργάτης εξ αυτών να μετράει άδειες και ρεπό προηγούμενων ετών.

Απευθύνομαι σε εσάς και σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσετε τα καταγγελόμενα για να γίνουν ευρείως γνωστές οι συνθήκες εργασίας καθώς η δημοτική αρχή και το σωματείο των εργαζομένων «κλέινει τα μάτια>> σε αυτήν την άδικη άνιση μεταχείριση των εργαζομένων της.

Με εκτίμηση Εργάτης καθαριότητας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου