Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ.: "Β. Εύβοια. Η αδιαφορία πλέον πληρώνεται με νεκρούς." (ανακοίνωση τύπου)


Δυστυχώς για την Β. Εύβοια η αδιαφορία, η ανικανότητα και η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης πληρώνεται με νεκρούς. 

Χθες πρωταγωνιστήσαμε πάλι με εικόνες ασθενών σε προθανάτια κατάσταση σε καρότσες, όμηροι ενός συστήματος αναχρονιστικού, ελλειμματικού και επικίνδυνου.

Αφού εξαγγέλθηκαν με φιέστες και γιορτές η κατάκτηση ασθενοφόρων και η οργάνωση σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη, χθες απεκαλύφθη ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός», διότι χωρίς ανθρώπινο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και οδηγούς ασθενοφόρων), σύστημα υγείας δεν υπάρχει και ΕΚΑΒ οργανωμένο δεν υφίσταται. Η αντίθεση μεταξύ των φαραωνικών εξαγγελιών Μπένου για δρόμους, γεφύρια, ανάπτυξη, αποζημιώσεις κλπ., με την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει 20.000 € τον χρόνο για 2 οδηγούς ΕΚΑΒ, είναι γροθιά στο στομάχι.

Οι εξαγγελίες για κοινωνικό κράτος έρχονται σε σοβαρή διάσταση με την σκοτεινή πραγματικότητα. Η απίστευτη ανυπαρξία της Περιφέρειας στα ζωτικά προβλήματα ζωής των ανθρώπων είναι πλέον φανερή.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ για 2 πράγματα, εφ’ όσον οι πολίτες μας στείλουν στην Περιφερειακή Αρχή:

1. θα μειώσω τον μεγάλο αριθμό «συμβούλων» του Περιφερειάρχη και θα διαθέσω 2-3 θέσεις για οδηγούς ασθενοφόρων.

2. θα κάνω τα πάντα ώστε να εξασφαλίσω 24ωρες υπηρεσίες ελικοπτέρου-ασθενοφόρου για δύσκολες αποστολές.

Οι πόροι της Περιφέρειας το αντέχουν! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους τους ανθρώπους. Ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει η πολιτεία να κάνει, θα το ολοκληρώνουμε εμείς, με οικονομικό νοικοκύρεμα και ορθολογιστική διαχείριση. Λιγότερα ταξίδια, λιγότερα λειτουργικά έξοδα, λιγότερη σπατάλη, λιγότερο τσιμέντο, αλλά περισσότερα σχολεία, κέντρα υγείας και περισσότερο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου