Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Η ωμή κατρατόμηση της Δντριας του ΚΥ Ιστιαίας από τον Σερέτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων!! Παραιτήθηκαν 5 γιατροί... (ακούστε)


Ξεκαθάρισμα εσωκοματικών λογαριασμών στελεχών της ΝΔ  η λόγω της ανάδειξης από την Μορόζοβα των προβλημάτων του Κέντρου που επιβιώνει με δωρεές;


Ενα χρόνο από τον διορισμό της στην θέση της Δντριας με τριετή θητεία, εντελώς ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση ο Υπεάρχης κ. Σερέτης .."ξήλωσε" στην κυριολεξία  την Τατιάνα Μορόζοβα και τοποθέτησε στην θέση της τον Παν. Μπαλντούκα ο οποίος "δεν εχει τα προσόντα" οπως ισχυρίζονται οι γιατροί.

Η Τ. Μορόζοβα αντέδρασε με κειμενο που ανήρτησε γράφοντας: 

"Θέλω να ανακοινώσω στους κατοίκους της περιοχής μας ότι, από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου δεν είμαι, πλέον, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που υπηρέτησα ως διευθύντρια αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες για να εξασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του ΚΥ με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών του τόπου μας. Υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα στην δομή μας καθώς και ελλείψεις υλικού και ιδιαίτερα ανθρώπινου δυναμικού, από την άλλη όμως υπάρχει άπλετη συμπαράσταση από τους κατοίκους της περιοχής μας. Πάνω σε αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την συγκίνηση μου.

Στη διάρκεια της διοίκησης του Κ.Υ. γεύτηκα και την χαρά της επιτυχίας αλλά και την πικρία της κακής συνεννόησης, συκοφαντίας καθώς και υποβιβασμού, όπως αρκετοί ίσως γνωρίζετε. Πάρα πολλές φορές ήρθα αντιμέτωπη με την αδιαφορία, από τους άρχοντες και τους αιρετούς και την αντιδεοντολογικη/αντιεπαγγελματική συμπεριφορά εκεί που θα έπρεπε να δίνεται προτεραιότητα το συμφέρον των ασθενών και των κατοίκων.

Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω πως είμαι μία ιατρός. Ήταν το όνειρο της ζωής μου καθώς και η χαρά στην καθημερινότητα μου. Ένας ιατρός για να έχει καλή απόδοση δεν πρέπει να είναι ούτε εξαντλημένος, ούτε αναστατωμένος από άσχετους με το ουσιαστικό επάγγελμα του παράγοντες. Για τον λόγο αυτό, δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για ένα δυνατό ΚΥ στην Β. Εύβοια που δεν θα εξαντλεί και δεν θα διαλύει ψυχικά όλους τους εργαζόμενους του. Θα είμαι πάντα ενάντια στην αδιαφορία και στην μικροπολιτική. Η υγεία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα, ούτε συμφέροντα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Θα παραμένω κοντά σας ως ιατρός του Κ.Υ.

Με αγάπη,

Τατιάνα Μοροζοβα."

Ο Δημ Καραφύλλης του ISTIAIA NEWS μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο για το προσκήνιο και το παρασκήνιο των ενεργειών του Φωτη Σερέτη και τις αντιδράσεις που αυτές εχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και οχι μόνο.

Ακούστε....




Παραίτηση ιατρών του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας

Πέντε ιατροί του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας υπογράφουν αίτηση - δήλωση, προς τον διευθυντή και υποδιευθυντή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με κοινοποίηση στον υπουργό υγείας και τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, σχετικά με την απόφαση αλλαγής διεύθυνσης της μονάδος.
Οι ιατροί Μορόζοβα Τατιάνα, Περιμένης Αναστάσιος, Παληά Μαρίνα, Στασινού Αικατερίνη και Λουκατζίκου Άννα Αλεξάνδρα, αντιδρούν στην απόφαση της 5ης ΥΠΕ και ζητούν να ανακληθεί ώστε να μην υποβάλουν την παραίτηση τους "προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την ηθική, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, το κύρος, την αξιοπρέπεια μας και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασθενών μας" όπως αναφέρουν οι ίδιοι "επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος μας".
Οι παραπάνω ιατροί μιλούν στην αίτηση τους για "παύσεις και ορισμούς εν μία νυκτί... σοβαρές δυσλειτουργίες του Κέντρου Υγείας... καμία απάντηση ή πρόθεση διαλόγου... καμία αναγνώριση αλλά αντιθέτως απαξίωση... αδιαφάνεια... απαξίωση... προβλήματα στη συνεργασία... συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την λειτουργία του Κέντρου Υγείας με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση και περίθαλψη των ασθενών... αδυναμία να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου