Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ "Με αυτή την κατάσταση στον Λήλα, την επόμενη φορά θα πνιγούμε!! Η Περιφέρεια αδιαφορεί..." (ακούστε)


Για μια ακόμη φορά ο ανθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα του Λήλα και του Ληλάντιου πεδίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πρίν γίνει το ..κακό!! 


Με αφορμή την νέα ανακοίνωση-προειδοποίηση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Κατοίκων Ληλάντιου πρός την Περιφέρεια και την πολιτεία εν γένει, ο Ν. Μαστορόπουλος μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τι είπε....
Επιτροπή Πλημμυροπαθών Κατοίκων Ληλάντιου

Για πολλοστή φορά βλέπουμε ότι αποχώρησαν τα μηχανήματα που εκτελούσαν έργα στο Λήλαντα ποταμό. Να θυμίσουμε ότι τα έργα έχουν ανατεθεί σε εργολάβους οι οποίοι αποσύρουν τα μηχανήματα αν δεν πληρωθούν από την Περιφέρεια.

Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι σωροί από πέτρες και χώμα να βρίσκονται στον πυθμένα που θα εμποδίσουν τη ροή όταν κατεβάσει νερό και περιορίζουν και τη χωρητικότητα σε νερό.

Θα βοηθήσουν την υπερχείλιση και θα αποτελέσουν φερτά υλικά που θα μπαζώσουν τις περιουσίες μας. Αυτές οι ιδιες πέτρες που εκτός των άλλων είναι και χρήματα του φορολογούμενου πολίτη πεταμένα μέσα στο ποτάμι!

Αυτά έρχονται να προστεθούν στο στένεμα του ποταμού που προέκυψε από τα έργα αποκατάστασης στο Λήλαντα.

-Οι αντιπλημμυρικοί τοίχοι αυτή τη στιγμή είναι σε μεμονωμένα σημεία του ποταμού πράγμα που όπως έχουμε τονίσει θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο υπερχείλισης σε άλλα σημεια που δεν μπήκαν τοίχοι. Αλλά βλέποντας την κατασκευή τους κι έχοντας ήδη την εμπειρία δύο πλημμυρικών φαινομένων μας γεννιούνται κι ερωτήματα: Είναι δυνατόν αυτοί οι τοίχοι χωρίς θεμέλια αλλά έχοντας φτιαχτεί από ακουμπισμένες πέτρες σε σωρό να μην τις παρασύρει η ορμή του ποταμού?

-Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε την εικόνα εγκατάλειψης στη γεφυρα Βασιλικού, και στο οδόστρωμα αλλά κυρίως στα κάγκελα τα οποία δεν υπάρχουν στη μέση της γεφυρας, και δεν μπορούν να περνουν οι πεζοί.-Ζητάμε από τους αρμόδιους να λάβουν υπόψιν τις ανησυχίες μας και τις προειδοποιήσεις μας. Οι κάτοικοι ανησυχούμε για την προστασία μας.

-Ζητάμε να προχωρήσουν τα έργα του δασαρχείου για φράγματα στην ορεινή κοίτη.

-Ζητάμε την εκπόνηση νέας μελέτης οριοθέτησης απο τις πηγές ως τις εκβολές του ποταμού που θα εξασφαλίζει τη θωράκιση των κατοίκων του Ληλαντίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου