Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Εργοστάσιο ΚΔΑΥ & Βιοαερίου αναστατώνει τους κατοίκους Αρτάκης και Βατώντα!! Τι λένε οι δύο πλευρές; (ακούστε)


Μια επένδυση που ξεκίνησε το 2009(!!) προχωρά σε υλοποίηση 15 χρόνια αργότερα!!


Αφορά την κατασκευή " Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας «ΕΝΒΙΚΕΑΡ ΑΕ» στη Νέα Αρτάκη, περιοχή Βατώντας, Δήμου Χαλκίδας".



Ο Γιάννης Λαλανίτης κατήγγειλε την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον επενδυτή και τις υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου επισημαίνοντας τους κινδύνους ρύπανσης που υπάρχουν από την λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου σε απόσταση 700 μέτρων από τον οικισμό του Βατώντα.

Οι οχλήσεις που προκαλούνται περιγράφονται και στους περιβαλλοντικούς ορους που εχει λάβει με .."αδιαφανείς τρόπους" η εταιρεία και αναφέρουν οτι:















Ακούστε τι είπε ο Γιάννης Λαλανίτης στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο......


Ο Ηλίας Τσοκάνης εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο προσπάθησε να εξηγήσει οτι "ολα ειναι νόμιμα και οτι δεν υπάρχει πιθανότητα ρύπανσης στην περιοχή" αφήνοντας ομως αρκετά αναπάντητα ερωτήματα!


Δείτε το πρόσφατο εγγραφο της υπηρεσίας του δήμου Χαλκιδέων με ημερομηνία 11-7-23 με το οποίο εμφανίζονται οι επιτρεπόμενες χρήσεις γής και σε αυτές ..."πρόσθετα" συμπεριλαμβάνει και την μονάδα βιοαερίου!!



Θα επανέλθουμε.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου