Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΕΛΜΕ "Εδώ και χρόνια τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των ΕΕΕΕΚ αντιμέτωποι με την κρατική αδιαφορία, τον εμπαιγμό, την αναλγησία και την εγκατάλειψη.!" (ακούστε)


Ανοικτή επιστολή πρός κάθε ...ενδιαφερόμενο εστειλε η Ενωση Λειτουργων Μ.Ε.


Η επιστολή ειναι η πιό κάτω

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό

Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Βάκα

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Δ/σης κ. Φράγκο

Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπ/σης Στερεάς κ. Μπενιάτα

Υπουργό Παιδείας κ.Πιερακκάκη

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Η συνεχιζόμενη παραμονή 75 παιδιών με ειδικές ανάγκες σε ακατάλληλες αίθουσες, συνιστά όνειδος για την κοινωνία του 21ου αιώνα, η δε μεταφορά τους σε κατάλληλη ασφαλή και σύγχρονη δομή θα έπρεπε να αποτελεί απόλυτη και κατεπείγουσα προτεραιότητα της Πολιτείας. Αντί όμως για αυτό και ενώ εδώ και πολύ καιρό, συζητάμε την μεταστέγαση σε προσωρινή μεν, καταλληλότερη δε δομή, (σε οικίσκους στο Τάγμα Πεζοναυτών), καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες–Περιφέρεια, Δήμος, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς, Υπουργείο Παιδείας, να εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των ΕΕΕΕΚ έρχονται, εδώ και χρόνια αντιμέτωποι με την κρατική αδιαφορία, τον εμπαιγμό, την αναλγησία και την εγκατάλειψη.

 

Είναι απολύτως απαράδεκτο να μην υπάρχει θεσμική και σαφής ενημέρωση για την αιτία της καθυστέρησης των εργασιών παράδοσης των αιθουσών, (πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν κάποιοι, κακής ποιότητας οικίσκοι και ουδείς ερυθρίασε!), για τον ακριβή χρόνο παράδοσης της νέας δομής, για το αν η παρούσα εγκατάσταση στο Βαθροβούνι είναι επαρκής και ασφαλής.

 (Η Δήμαρχος δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στην σχολική κοινότητα την έκθεση του Δημόκριτου, για την ασφάλεια των υλικών, των οικίσκων στο Βαθροβούνι,).

Είναι απολύτως υποκριτικό από τη μια να εγκαινιάζεται γραφείο ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλκιδέων και από την άλλη τα παιδιά ΑΜΕΑ να συνωστίζονται σε δομή που περισσότερο θυμίζει τρώγλη παρά σχολείο.

Πού είναι άραγε η ευαισθησία της Πολιτείας; Πώς μεταφράζονται τα μεγάλα λόγια στην περίπτωση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας; Πού είναι η παρέμβαση των φορέων ώστε το συντομότερο δυνατόν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΕΕΕΚ να φοιτήσουν σε καταλληλότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον; Τι γίνεται όταν οι προεκλογικοί προβολείς σβήσουν;

Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας ζητάμε ΑΜΕΣΑ θεσμική και πλήρη ενημέρωση, σε συνάντηση, όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι όλων των φορέων από: Περιφέρεια, Δήμο, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Διεύθυνση του σχολείου, ΕΛΜΕ και την ανάδοχο εταιρεία.

Για να σταματήσει ο εμπαιγμός, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα Αντώνης Μπαϊρακτάρης


Η Πρόεδρος Χαρά Νίκα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο για αυτό το θέμα.....



Εν τω μεταξύ και με αφορμή τον εορτασμό της Δευτέρας που πραγματοποιεί ο Δήμος με θέμα "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ- Τουρισμός & ΑΜΕΑ" η Χ. Νίκα .."αστραψε και βρόντηξε!!!

 Νίκα Χαρά

 [...Ο Δήμος Χαλκιδέων θα προβεί στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ- Τουρισμός & ΑΜΕΑ ».

Στον Προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2023 υπάρχει επαρκή [Sic] εγγεγραμμένη πίστωση στον Κ.Α. 00-6463.0002 με τίτλο «Ενέργειες δημοσιότητας ενημέρωσης, προβολής,προώθησης και διάχυσης της πληροφόρησης του τουρισμού του Δήμου» και στον Κ.Α. 00-6495.0040 με τίτλο «Διάφορα έξοδα για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου» και θα πρέπει να καλυφθούν δαπάνες που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, με στόχο την συμβολή στην διενέργεια διοργάνωσης-εκδήλωσης στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Αμεα με τουριστικό περιεχόμενο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου (Μέγαρο Κότσικα), προϋπολογισμένο ποσό 12.000,00€ με ΦΠΑ, για : α) την εκτύπωση παραμυθιού, ποσού 3.000 ευρώ με ΦΠΑ , β) την εκτύπωση T-shirt με το ειδικό λογότυπο του γραφείου Αμεα, ποσού 3.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, γ) την προμήθεια τιμητικών πλακετών, λοιπών αναμνηστικών δώρων φιλοξενίας και τιμητικών βεβαιώσεων συμμετοχής για τους συμμετέχοντες, ποσού 1.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, δ) την προμήθεια σημαιών και επιτραπέζιων σημαιών, ποσού 500,00 ευρώ με ΦΠΑ, ε) τις υπηρεσίες catering σίτισης με μπουφέ 300 ατόμων και λοιπών δαπανών διατροφής για τους συμμετέχοντες με κόστος 2.500 ευρώ με ΦΠΑ, στ) την παραγωγή ενημερωτικών φυλλαδίων στα πλαίσια της διάχυσης της πληροφορία για την δράση και το γραφείο ΑμεΑ του Δήμου, ποσού 2.000,00 με ΦΠΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η αποστολή είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες μέσω προσπαθειών, καθώςκαι η αύξηση της ευαισθητοποίησης. 

Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Έτσι, ο Δήμος λειτουργεί ως μοχλός προώθησης της κοινωνικοποίησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δίνει πρόσβαση σε μη εξυπηρετούμενα άτομα να νιώσουν το αίσθημα της χαράς μέσω του τουρισμού, να πάρουν ειδικές συμβουλές από ψυχολόγο, διατροφολόγο, σεφ και σύμβουλο σε θέματα τουρισμού. Το δέντρο αποδοχής του γραφείου ΑμεΑ του Δήμου είναι ευκαιρία να το επισκεφτούν άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο, καθώς και τα ΕΕΕΕΚ όλης της Εύβοιας»....]

Μια ακόμη φιέστα "ευαισθητοποίησης" για τα άτομα ΑΜΕΑ ετοιμάζει ο Δήμος Χαλκiδέων, λοιπόν. 

Εγκρίθηκε και δαπάνη 12000 ευρώ για σημαιάκια και μπλουζάκια με λογότυπο κι άλλες τρίχες κατσαρές και μαλλινοβάμβακες, τη στιγμή που τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε άθλια containers, ενώ οι αρμόδιοι φορείς σφυρίζουν κλέφτικα και δε δίνουν καμιά σοβαρή εξήγηση για την παρατεινόμενη καθυστέρηση της μεταστέγασης του σχολείου στο Τάγμα Πεζοναυτών. 

Κι ενώ η Δήμαρχος δήλωσε προσφάτως, πως δεν υπάρχουν χρήματα για containers, ώστε να μπορέσουν οι εκαπιδευτικοί να αραιώσουν λίγο τα πολυπληθή τμήματα που στεγάζονται σε προβληματικές αίθουσες στο Βαθροβούνι, Τσουπ! εμφανίζονται ως δια μαγείας 12000 ευρώ για φιοριτούρες προκειμένου το νεοσυσταθέν γραφείο ΑΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Μα ούτε αυτή η ντροπή ντρέπεται πια; Καθόλου δεν αισχύνεται; Εγινε τελείως ξεδιάντροπη;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου