Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

"Αιτία ...Πολέμου τα σκουπίδια σε ιδιώτη" ανακοινώνει το σωματείο του Δήμου Χαλκιδέων! (ακούστε & δείτε)


Χριστουγεννιάτικο μπουναμά φύλαγε η Δήμαρχος για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής!!


Αυτή η Τρίτη και 13 θα μείνει στην ιστορία για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Χαλκιδέων αφού κανείς Δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να ιδιωτικοποιήσει τις εργασίες αποκομιδής των σκουπιδιών, ενώ όσοι το ...σκέφτηκαν βρήκαν απέναντι τους σωματείο και εργαζόμενους.

Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους πάντες αφού αστην υπόθεση των σκουπιδιών ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ενώ ο λογαριασμός για τους πολίτες εχει ξεπεράσει τα 8 εκατομύρια και συνεχώς ανεβαίνει.

Ακούστε τι είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Στάθης Παπαργυρίου στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο...



ΔΕΙΤΕ την πρόταση που θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή για ψήφιση....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             

ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                         

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ                                                                                              

θεμα: Περί έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών για την υπηρεσία με τίτλο «Αποκομιδή – Μεταφορά & Διαχείριση Ογκωδών ΜΗ Επικίνδυνων Αποβλήτων, Ανακτήσιμων Υλικών, Αδρανών & Φυτομάζας του Δήμου Χαλκιδέων, σε Μονάδα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (Μ.Ε.Δ.Α.), για το έτος 2023» και καθορισμού των όρων διακήρυξης διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων.

Παρακαλούμε για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την «Αποκομιδή – Μεταφορά & Διαχείριση Ογκωδών ΜΗ Επικίνδυνων Αποβλήτων, Ανακτήσιμων Υλικών, Αδρανών & Φυτομάζας του Δήμου Χαλκιδέων, σε Μονάδα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (Μ.Ε.Δ.Α.), για το έτος 2023, προϋπολογισμού 937.440,00€ ευρώ με Φ.Π.Α. της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος και καθορισμού των όρων διακήρυξης διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων.

 

Ο ΑΝ. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΛΙΓΚΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕ1/Ά

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                  

ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Επιχειρούμενη εκχώρηση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων από τη Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας.

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε σήμερα σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση προκείμενου να συζητήσει και να αποφασίσει τις δράσεις του, ενόψει του θέματος που έχει προκύψει, με την επιχειρούμενη, από τη Δημοτική Αρχή, εκχώρηση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα στην αυριανή (13-12-2022) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων έχει εισαχθεί το θέμα:

«Περί έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών για την υπηρεσία με τίτλο «Αποκομιδή – Μεταφορά & Διαχείριση Ογκωδών ΜΗ Επικίνδυνων Αποβλήτων, Ανακτήσιμων Υλικών, Αδρανών & Φυτομάζας του Δήμου Χαλκιδέων, σε Μονάδα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (Μ.Ε.Δ.Α.), για το έτος 2023» και καθορισμού των όρων διακήρυξης διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων.» Προϋπολογισμού 937.440,00 € για το έτος 2023.

Επειδή η σαφέστατη αναφορά σε εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτη αποτελεί πράξη παράνομη που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την εργασία των συναδέλφων το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα όπως:

Να παραστεί σύσσωμο στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να απαιτήσει την απόσυρση του θέματος, των τευχών δημοπράτησης και των σχετικών μελετών.

Οιαδήποτε νέα μελέτη να μην περιλαμβάνει την αποκομιδή απορριμμάτων ή άλλη εργασία που άπτεται των καθηκόντων όλων των Υπηρεσιών του Δήμου. Η κάθε μελέτη οφείλει να καθορίζει επακριβώς τις ενέργειες – εργασίες που θα εκτελεί ο ανάδοχος, να προσδιορίζει επακριβώς τα σημεία που θα παρέχονται οι υπηρεσίες καθώς και το πως θα παρέχονται. Επίσης θα πρέπει να ενημερώνει για το αν υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο από την ανακύκλωση – αξιοποίηση των υλικών που θα διαχειρίζονται.

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους μας και τους Δημότες της Χαλκίδας πως σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή εμείνει, σε αυτό που επιχειρεί στις πλάτες όλων μας, θα ασκήσουμε δραστικά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και καθήκοντα.

Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό από τα δικαιώματά και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών μας. 

 

Χαλκίδα 12 Δεκεμβρίου 2022

        Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

 

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                          ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου