Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ : "Ο Περιφερειάρχης ως περιφερόμενος ....ζητιάνοςγια μερικές φωτογραφίες!" (ακούστε)


"Ο Σπανός 4 χρόνια μετά την εκλογή του, να ...ζητιανεύει ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς στο γραφείο της Υπ. Παιδείας, μόνο και μόνο για να έχει στο οπλοστάσιο του μία φωτογραφία και ένα δελτίο τύπου!"

Με αυτά τα λόγια σχολιάζει την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο γραφείο της Υπ. Παιδείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος, που μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τι λέει και διαβάστε πιο κάτων την ανακοίνωση του.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΠΑΙΤΗΣ

Πολιτικά απαράδεκτη εικόνα Περιφερειάρχη: 4 χρόνια μετά την εκλογή του, να ζητιανεύει ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς στο γραφείο της Υπ. Παιδείας, μόνο και μόνο για να έχει στο οπλοστάσιό του μία φωτογραφία και ένα δελτίο τύπου.

Έχει συναντήσει μέχρι τώρα πάνω από 10 φορές τον πρωθυπουργό και δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη για αυτό. Δεν έχει επισκεφθεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να του ζητήσει την απόσχιση των σχολών που ευρίσκονται στο έδαφος της Στερεάς Ελλάδας. Δεν έχει προτείνει γνωστικά αντικείμενα που πρέπει να αναπτυχθούν στην Περιφέρειά μας ώστε να δομηθεί ένα σωστό, λειτουργικό και με μέλλον για τους φοιτητές Πανεπιστήμιο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το 90% των καθηγητών στις διεσπαρμένες σχολές της Στερεάς, δεν κατοικεί εδώ αλλά είτε Αθήνα είτε Θεσσαλία και βέβαια οι σχολές ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Καποδιστριακό.

Η Περιφέρεια μας είναι η μόνη που δεν διαθέτει ΑΕΙ δικό της, δεν διαθέτει Πανεπιστημιακή Κοινότητα ούτε βέβαια έχει σχολές διασυνδεδεμένες με την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, πλην ελαχίστων.

Ο Περιφερειάρχης ενός τόπου, δεν είναι περιφερόμενος ζητιάνος, οφείλει να είναι αυτός που θα δημιουργήσει την κοινωνική και πολιτική πίεση αλλά και θα έχει έτοιμη πρόταση με εναλλακτικές απαντήσεις για να είναι αποτελεσματικές.

Όλα τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών αλλά και φαιδρός, ανούσιος και υποτιμητικός επικοινωνισμός.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς υπήρχε. Είχε ιδρυθεί το 2000 και καταργήθηκε το 2013 υπό το βάρος μνημονικών απαιτήσεων οικονομίας κλίμακος.

Ούτε ο Μπακογιάννης ούτε ο Σπανός κατόρθωσαν να το φέρουν στην επικαιρότητα, παρά μόνο προεκλογικά για εντυπώσεις."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου