Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Εμεινε χωρίς ακτινολόγο το Νοσοκομείο! Ουρές στην παιδιατρική.... (ακούστε)


Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Η αδιαφορία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Υπουργείου να συμπληρώσουν τις πραγματικές Οργανικές ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επιδεινώνυον την κατάσταση ιδίως οταν λόγω διαφόρων περιστατικών (ασθένεια, αποσπάσεις κλπ) λείπουν από την υπηρεσία.

Το γεγονός καταγγέλει τόσο ο Πρόεδρος των γιατρών Στάικος Νικηφόρος οσο και το σωματείο των εργαζομένων.

Ακούατε τι ειπε ο Στάικος στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μανο Παπαμακάριο....


Δειτε την ανακοίνωση του Σωματείου...

Νοσοκομείο Χαλκίδας επί ώρες χωρίς ακτινολόγο!!!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Σήμερα (20/12/22) η έναρξη της πρωινής βάρδιας βρήκε το νοσοκομείο χωρίς τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος. Ενός τμήματος απαραίτητου για τη διάγνωση χειρουργικών ή παθολογικών περιστατικών, πολλές φορές απειλητικών για τη ζωή.

Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε λόγω των τραγικών ελλείψεων και στο συγκεκριμένο τμήμα. Σε όλη την πρωινή βάρδια δεν υπήρχε ακτινολόγος στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Με αποτέλεσμα να μην γίνονται αξονικές τομογραφίες και υπέρηχοι, ενώ οι ακτινογραφίες γίνονταν από τους τεχνολόγους, χωρίς να γνωματεύονται από κάποιον υπεύθυνο ακτινολόγο.

Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ερχόταν κάποιος πολυτραυματίας, θα τον διακόμιζαν...; Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση για να σωθεί η ζωή του ασθενούς!

Αλήθεια, τι έκαναν με τα υπόλοιπα περιστατικά από τα επείγοντα, καθώς και από τα νοσηλευτικά τμήματα, που ήταν προγραμματισμένα για αξονική τομογραφία ή για υπέρηχο; Περίμεναν μέχρι να έρθει ακτινολόγος;

Το γεγονός αυτό δημιούργησε και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας! Αναγκάζει το ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση. Να έρχεται σε σύγκρουση με τους πολίτες που αναμένουν ώρες στα Επείγοντα του νοσοκομείου! Να έρχεται σε σύγκρουση με ασθενείς και συνοδούς από τα νοσηλευτικά τμήματα, γιατί αργούν να γίνουν ή αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις τους!

Μάρτυρες και αποδέκτες της σημερινής κατάστασης οι δεκάδες πολίτες που πέρασαν από το υποστελεχωμένο ΤΕΠ, καθώς και οι ασθενείς των τμημάτων, που περίμεναν επί ώρες να γίνει η εξέτασή τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει! Καθημερινά η υποστελέχωση εκφράζεται σε όλους τους ορόφους, σε όλες τις κλινικές, σε όλα τα τμήματα.

Για άλλη μια φορά με τη γνωστή τακτική μπαλωμάτων έφεραν ακτινολόγο από την Κάρυστο.....για να στελεχώσει το ακτινολογικό, στις 5 το απόγευμα.....!!!

Κυβέρνηση – Διοίκηση έχουν τεράστιες ευθύνες! Δε θα το αφήσουμε έτσι. Κάθε μέρα και ώρα θα είμαστε μπροστά με τις διεκδικήσεις μας . Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δίνεται. Χαμένες είναι οι ώρες που δε το παλεύουμε όλοι μαζί!

ΚΑΝΤΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Κύριοι την επόμενη φορά μπορείτε να φέρετε εργαζόμενο από τη Μυτιλήνη...!!!

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου