Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ρύπανση στο Αλιβέρι από την καύση RDF στην ΑΓΕΤ!!

Καίνε το RDF και άλλα επικίνδυνα υλικά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και ο μόνος που κάνει «μετρήσεις» αναφορικά με το πόσο βλαβερό είναι, είναι μόνο η ΑΓΕΤ!!!
Το θέμα έφερε προς συζήτηση, ως έκτακτο, στη συνεδρίαση, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους» και ζήτησε:

Να γίνει υπόμνημα στην Περιφέρεια, ώστε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2020 κονδύλι για την λειτουργία του ανεξάρτητου παρατηρητηρίου μέτρησης της ρύπανσης στην περιοχή. Επίσης να λειτουργήσει το παρατηρητήριο και να δοθεί από το Δήμο χώρος και υπάλληλος, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί σε σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με την θέση της Αλεξάνδρας Θαλασσινού συμφώνησε απόλυτα ο συνδυασμός Νέοι Ορίζοντες υπερψηφίζοντας την πρόταση και τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανανέωση περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ το Νοέμβριο με μετρήσεις που κάνει η ίδια η εταιρία και όχι το ανεξάρτητο παρατηρητήριο.

Ο Κώστας Κέκης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι μόνη λύση είναι να σταματήσει η καύση του RDF, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να έχει ψηφίσει η Περιφέρεια κανονισμό λειτουργίας του παρατηρητηρίου χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Δήμος, συμφώνησε με την πρόταση της κας Θαλασσινού, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το Δήμος δεν μπορεί να παρέχει υπάλληλο για την λειτουργία του.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η τοποθέτηση της κας Βάνας Φρυγανιώτη, εκπροσώπου του περιβαλλοντικού συλλόγου Αλιβερίου, η οποία τόνισε ότι τα επικίνδυνα υλικά καίγονται πλέον στον ασβεστοποιητή της εταιρίας, σε χαμηλές θερμοκρασίες και αυτή είναι η αιτία που υπάρχουν έντονες οσμές στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου