Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Ρύπανση στο Αλιβέρι από την καύση RDF στην ΑΓΕΤ!!

Καίνε το RDF και άλλα επικίνδυνα υλικά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και ο μόνος που κάνει «μετρήσεις» αναφορικά με το πόσο βλαβερό είναι, είναι μόνο η ΑΓΕΤ!!!
Το θέμα έφερε προς συζήτηση, ως έκτακτο, στη συνεδρίαση, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους» και ζήτησε:

Να γίνει υπόμνημα στην Περιφέρεια, ώστε να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2020 κονδύλι για την λειτουργία του ανεξάρτητου παρατηρητηρίου μέτρησης της ρύπανσης στην περιοχή. Επίσης να λειτουργήσει το παρατηρητήριο και να δοθεί από το Δήμο χώρος και υπάλληλος, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί σε σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με την θέση της Αλεξάνδρας Θαλασσινού συμφώνησε απόλυτα ο συνδυασμός Νέοι Ορίζοντες υπερψηφίζοντας την πρόταση και τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανανέωση περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ το Νοέμβριο με μετρήσεις που κάνει η ίδια η εταιρία και όχι το ανεξάρτητο παρατηρητήριο.

Ο Κώστας Κέκης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι μόνη λύση είναι να σταματήσει η καύση του RDF, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να έχει ψηφίσει η Περιφέρεια κανονισμό λειτουργίας του παρατηρητηρίου χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Δήμος, συμφώνησε με την πρόταση της κας Θαλασσινού, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το Δήμος δεν μπορεί να παρέχει υπάλληλο για την λειτουργία του.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η τοποθέτηση της κας Βάνας Φρυγανιώτη, εκπροσώπου του περιβαλλοντικού συλλόγου Αλιβερίου, η οποία τόνισε ότι τα επικίνδυνα υλικά καίγονται πλέον στον ασβεστοποιητή της εταιρίας, σε χαμηλές θερμοκρασίες και αυτή είναι η αιτία που υπάρχουν έντονες οσμές στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου