ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ... με αφορμή τις περσινές φωτιές, σαν σήμερα 3/8/21, στην Εύβοια!!


Και στην τηλεόραση να βλέπεις την πυρκαγιά, να καίει ζωντανά δένδρα και χωράφια, σε πιάνει η ψυχή σου... Η φρίκη κτυπάει πιο βαθειά μέσα σου αν είσαι κοντινός θεατής της φωτιάς...


Τις έχουμε συνηθίσει τις φωτιές, αλλά δεν είμαστε αναίσθητοι... Πέρα από το απαίσιο του θεάματος, είναι το γεγονός. Είναι η καταστροφή. Είναι το έγκλημα του εμπρηστή. Τελειωμένο αυτό. Δεν απουσιάζει η βαλτή φωτιά. Πολύ παλιό είναι αυτό στην Ελλάδα. Μόνο που οι στημένες φωτιές τις ξεπερνάς πριν 50 και 60 χρόνια. Ακόμα και σήμερα, ρε;

Ένα εκατομμύριο το χρόνο είναι ο λογαριασμός στην πατρίδα μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν καεί δέκα εκατομμύρια στρέμματα. Και το κακό δεν σταματάει.

Το ''ρεκόρ'' έγινε το 2007 με 2,5 εκατομμύρια στρέμματα, πέρυσι το νούμερο ήταν 1,3 εκατομμύρια. Φέτος το πράμα είναι ακόμα ανοικτό, δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη πόσα εκατομμύρια στρέμματα θα γίνουν στάχτη.

Δέκα εκατομμύρια στρέμματα στην μικρή Ελλάδα είναι μια έκταση στα 7,6 της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου