Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ "Εχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις"


Παρέμβαση για την αποδυνάμωση των πυροσβεστικών κλιμακίων Μαντουδίου - Ιστιαίας και την επαπειλούμενη υποβάθμιση σχολικών μονάδων στη βόρεια Εύβοια.


Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας, έθεσα σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και σχετίζονται με δύο δημόσια, κοινωνικά αγαθά, αυτό της προστασίας και αυτό της παιδείας.
Επιτέλους, ας καταλάβουν αυτοί που ρήμαξαν τις ζωές και τον τόπο μας, οτι δεν θα ανεχθούμε άλλη κυβερνητική αναλγησία αλλά ούτε και ανέξοδες εξαγγελίες.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, για όλους. Κυβέρνηση και Περιφέρεια. Αμ' έπος αμ' έργον.
1. Αποδυνάμωση πυροσβεστικών κλιμακίων βόρειας Εύβοιας.
Επεσήμανα και καυτηρίασα την αφωνία και την αδράνεια της περιφερειακής αρχής, στην ανήκουστη και απαράδεκτη αποδυνάμωση των πυροσβεστικών κλιμακίων Μαντουδίου και Ιστιαίας, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και ενώ άπαντες γνωρίζουν την υποστελέχωσή τους, με κίνδυνο να επαναληφθούν τραγικές εικόνες του περασμένου Αυγούστου.
Κάλεσα, μαζί με τους άλλους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, να γίνει άμεση παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο και να αποτραπεί η περαιτέρω υποστελέχωση των δύο κλιμακίων, ζητώντας την ακύρωση των πέντε μετακινήσεων.
2. Επαπειλούμενη υποβάθμιση σχολικών μονάδων βόρειας Εύβοιας.
Υπενθύμισα επίσης, οτι από τον Ιούνιο απειλούνται με υποβάθμιση Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού.

Επειδή έχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις, κάλεσα την περιφερειακή αρχή, εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς, να προβάλει το αίτημα των κατοίκων και με τα γνωστά και απόλυτα ορθολογικά επιχειρήματα, να αποκρούσει κάθε πιθανή σκέψη και απόπειρα αρνητικής παρέμβασης του αρμόδιου υπουργείου, στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων της βόρειας Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου