Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ν ΣΤΑΙΚΟΣ: "Κινδυνεύουν οι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΓΝΧ!" Παρέμβαση Μαρκόπουλου... (ακούστε)


"Ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και παράνομης λειτουργίας του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)" καταγγέλει ο πρόεδρος της 
Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ!
 

Νέα κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς του Νοσοκομείου Χαλκίδας που βλέπουν οι ελλείψεις να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και τους ασθενείς να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο! 

Η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων πλέον ειναι "Ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και παράνομης λειτουργίας του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)" επισημαίνει ο Νικηφόρος Στάικος.

Ενα ακόμη θέμα που καρκινοβατεί χωρίς να υλοποιείται ειναι αυτό του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, πάγιο αιτημα της καρδιολογικής κλινικής για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς μεταφερόμενοι στην Αθήνα για μια εξέταση ρουτίνας!!

Μας είπε: "Εδώ και χρόνια η καρδιολογικη κλινική του νοσοκομείου μας διαχειρίζεται έναν πολύ μεγάλο όγκο βαρέων καρδιολογικων περιστατικων σε μια ακτίνα τριών νόμων και απο ομορα νοσοκομεια της 5ης υπε, επιπλεον τους καλοκαιρινους μήνες ο αριθμος αυξανεται απο τους εκδρομέις. Στατιστικά ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 700 οξέα στεφανιαία σύνδρομα και 150 ασθενείς που χρειάζονται άμεση εμφυσμτευση βηματοδότης. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών καισταθεροποιηση στους ασθενείς με οξυ στεφανιαία επεισοδιο κρίνεται επιβεβλημένη η μεταφορά τους σε νοσοκομεία των Αθηνών για διενέργεια στεφανιογραφιας.


Η όλη διαδικασία για την μεταφορα των ασθενων απαιτεί έξτρα ιατρικό προσωπικο καθώς και πληρώματα εκαβ σε καθημερινή βάση, είναι κοστοβορα επικίνδυνηγια τον ασθενή και επιβαρύνει το εθνικό σύστημα υγείας εν γένη, εδώ και αρκετό καιρό έχει ενταχθεί στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου μας ή εκπόνηση αιμοδυναμικου εργαστηρίου, με την μοναδική ενέργεια μέχρι σήμερα μια τυπική προκηρυξη για την προμήθεια του στεφανιογραφου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία οργανωμένη και ώριμη προσπάθεια τόσο για την απόκτηση του όσο και για την επιμέλεια σχεδιασμού και δημιουργίας αίθουσας αιμοδυναμικου καθώς και προσληψης- εκπαίδευσης προσωπικού. Τόσο οι εκάστοτε διοικήσεις όσο και η υπε και η τοπική κοινωνία και βουλευτές έχουν ενημερωθεί για την επιτακτική και άμεση ανάγκη να λειτουργήσει αυτό το τμήμα το οποίο θα δώσει πνοή και αναβάθμιση στην παροχή υγειας στην ευρύτερη περιοχή του νόμου μας και των γύρω νόμων. "
   

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο...                                                  



Για το θέμα παρενέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και γιατρός Κ. Μαρκόπουλος. Ακούστε τι λέει....






Χαλκίδα 28/08/2023

Ως ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας του Νομού Ευβοίας έχουμε επανειλημμένα θίξει το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και ιδιαίτερα της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και παράνομης λειτουργίας του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) το οποίο χαρακτηρίζεται ως αυτόνομο και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια μόνο με 4 ειδικούς ιατρούς (2 με ειδικότητα γενικής ιατρικής και 2 με ειδικότητα ορθοπεδικής). Δυστυχώς η διοίκηση της 5η Υπε ,όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενώ είναι ενημερωμένη, συστηματικά αδιαφορεί στην οποιαδήποτε ουσιαστική στελέχωση του συγκεκριμένου νευραλγικού τμήματος (αρκείται μόνο σε εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών), ενώ ταυτόχρονα ενεργεί με απαξίωση για το Νοσοκομείο Χαλκίδας όπως προκύπτει από τα κάτωθι:

-Στην προκήρυξη του Μαρτίου για μόνιμες θέσεις ιατρών του κλάδου ΕΣΥ για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας προκηρύχθηκε μόνο 1 θέση Ακτινολόγου από το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν άλλα Νοσοκομεία της ίδιας ΥΠΕ με προκηρύξεις θέσεων όπως για παράδειγμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

-Έχει μετακινήσει σχεδόν 2 χρόνια, ιατρό από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με βαθμό Διευθυντή και ειδικότητα Αναισθησιολογίας στο Νοσοκομείο της Λαμίας και σύμφωνα με τελευταία πρόσφατη απόφαση (Αρ.Πρωτ:Δ1/71639/23/08/2023) συνεχίζει προκλητικά τη μετακίνηση της συγκεκριμένης ιατρού στο Νοσοκομείο της Θήβας, παρακάμπτοντας τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρούς του τμήματος επειγόντων του Νοσοκομείου μας.

Ως Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ καταγγέλλουμε τις άνωθεν ενέργειες της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, απαιτούμε συμμόρφωση με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τις μετακινήσεις ιατρών και την ΙΣΗ μεταχείριση για την κάλυψη αναγκών μεταξύ των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ. Ζητάμε ΑΜΕΣΑ εντός του 2023 προκηρύξεις των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα ενίσχυση με βασικές ειδικότητες του τμήματος των ΤΕΠ όπως Παθολόγου και Γενικού Χειρουργού.

Η ΑΝΟΧΗ και ΑΝΤΟΧΗ όλων εμάς που εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες σε αυτό το Νοσοκομείο που εξυπηρετεί πληθυσμιακά ένα τόσο μεγάλο Νομό μαζί με την αυξημένη τουριστική κίνηση τις αργίες και ειδικά τους θερινούς μήνες έχει τελειώσει!!! Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν, βάσει της θέσης που έχουν, τηρώντας τους νόμους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κρίνονται ανεπαρκείς και θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία των πολιτών του συγκεκριμένου και όχι μόνο Νομού, ανοίγοντας το δρόμο στην Εισαγγελική παρέμβαση σε δεύτερο χρόνο.



Εκ του ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου