Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Δημοσκόπηση «βόμβα» για το Δήμο της Αθήνας: Προβάδισμα Νίκου Παπά έναντι Μπακογιάννη (πίνακες)


Μεγάλη έκπληξη καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 8 Απριλίου, σε δείγμα 1.033 ατόμων, ο Ν. Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού “γαλάζιου” δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.

  • 1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).
  • Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

«Ισοπαλία» Πατούλη -Ιωακειμίδη

Έκπληξη, όμως, έχουμε και στην αξιολόγηση των υποψηφίων για την Π. Αττικής, με το σημερινό περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να έρχεται “ισοπαλία” (28%) με τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη. Βασικό μειονέκτημα του πρώτου το υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%) και του δεύτερου η χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Από τους υπόλοιπους υποψήφιους το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σγουρός (18%), ενώ ο κ. Πρωτούλης βρίσκεται στο 9%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρο (3%) είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για τον κ. Κασιδιάρη που μετρήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.

Ολόκληρη η παρουσίαση των ευρημάτων έρευνας του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Α’ Αθηνών

Μεθοδολογικές παρατηρήσεις

Η έρευνα στόχευσε στην καταγραφή των στάσεων και δυνητικών εκλογικών συμπεριφορών κατοίκων της εκλογικής περιφέρειας Α’ Αθηνών στις βουλευτικές, στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι –κατά δήλωσή τους– στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε κλειστό ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε διαδικτυακά από το κοινό αναφοράς κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στα μέσα κοινωνικής. Για τη συμπλήρωσή του χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Google Forms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, από 4 έως 8 Απριλίου 2023.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1033 ερωτηματολόγια, δείγμα το οποίο δεν δύναται θεωρητικά να είναι αντιπροσωπευτικό λόγω της συγκέντρωσής του με χρήση της δειγματοληψίας ευχέρειας (convenience sampling). Σημειώνεται ότι το δείγμα σταθμίστηκε ως προς την δηλωθείσα ψήφο στις εκλογές του 2019.

Ικανοποίηση από τα πεπραγμένα και προοπτική επανεκλογής του σημερινού Δημάρχου Αθηναίων

Ο βασικός δείκτης ικανοποίησης από την καθημερινότητα των πολιτών στον κεντρικό δήμο της χώρας αποτυπώνει σχετικά χαμηλή ικανοποίηση. Μόνο ένας στους τρεις ερωτώμενους θεωρούν πως ο Δήμος Αθηναίων έχει βιώσει μια γενικότερη βελτίωση την τελευταία τετραετία, ενώ σχεδόν οι μισοί δηλώνει πως έχει βιώσει επιδείνωση. Σημειώνεται ότι η κατανομή θετικών και αρνητικών αξιολογήσεων παραμένει απολύτως σταθερή σε σύγκριση με τη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και μεταξύ εκείνων που ψήφισαν τη ΝΔ το 2019, ένας στους τέσσερις αξιολογεί την εικόνα της πόλης ως επιδεινωμένη κατά τη διάρκεια της τετραετίας του κ. Μπακογιάννη, υποψηφίου ο οποίος στηρίχτηκε από τη ΝΔ για τη θέση του Δημάρχου.

Πίνακας 6. Θα λέγατε ότι συνολικά η εικόνα στον Δήμο Αθηναίων είναι καλύτερη ή χειρότερη σήμερα σε σύγκριση με αυτήν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια;
Καλύτερη35
Η ίδια18
Χειρότερη47
ΔΞ/ΔΑ0

Στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, το δείγμα εντόπισε την απουσία χώρων στάθμευσης (19%), ένα θέμα που πιθανότατα αφορά μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν αμελητέα ποσοστά και μια σειρά άλλων θεμάτων -από την προστασία και φύλαξη ελεύθερων χώρων έως την ανεπάρκεια δομών υποστήριξης (βλ. Πίνακα 7).

Πίνακας 6. Ποιο από τα παρακάτω ζητήματα θεωρείτε το πλέον σημαντικό για τον Δήμο Αθηναίων;
Αποκομιδή απορριμμάτων13
Προστασία & φύλαξη ελεύθερων χώρων15
Απουσία ελεύθερων χώρων14
Επάρκεια και ποιότητα σχολικών κτιρίων9
Απουσία χώρων στάθμευσης19
Αισθητική δημόσιων χώρων14
Ανεπάρκεια κοινωνικών δομών υποστήριξης15

Η σχετικά χαμηλή ικανοποίηση από την καθημερινότητα στον Δήμο Αθηναίων μεταφράζεται σε αντίστοιχα σχετικά χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης από το έργο του σημερινού Δημάρχου κ. Μπακογιάννη. Το 32% του δείγματος δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένοι», ενώ το 50% του δείγματος δήλωσαν «καθόλου ικανοποιημένοι» από το έργο της δημοτικής τους αρχής (βλ. Πίνακα 7). Η αντανάκλαση των ποσοστών που καταγράφηκαν στις απαντήσεις στις δύο ερωτήσεις για την εικόνα του Δήμου και την ικανοποίηση από τον Δήμαρχο μαρτυρούν ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών της Αθήνας η επιδεινωμένη εικόνα της πόλης αποδίδεται στον σημερινό Δήμαρχο.

Πίνακας 7. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο του σημερινού Δημάρχου κ. Μπακογιάννη;
Πολύ32
Λίγο17
Καθόλου50
ΔΞ/ΔΑ1

Η περιορισμένη ικανοποίηση από το έργου του Δημάρχου μεταφράζεται σε σχετικά χαμηλά στήριξη της άποψης ότι ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να επανεκλεγεί. Την άποψη αυτή μοιράζεται το 33% των ερωτηθέντων, ενώ κατά της επανεκλογής του Δημάρχου τάσσονται το 54% των ερωτηθέντων (βλ. Πίνακα 8). Η κατανομή αυτή διαμορφώνει μια οροφή στα δυνητικά εκλογικά ποσοστά του κ. Μπακογιάννη της τάξης του 40%-45% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ποσοστό που δεν είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που έλαβε το 2019. Ωστόσο, το γεγονός ότι διαμορφώνεται μια ισχυρή πλειοψηφία εναντίον του θέτει σε αμφιβολία την επανεκλογή του. Σημειώνεται ότι η κατανομή των απαντήσεων στο συγκεκριμένο ερώτημα παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη από τον Ιανουάριο του 2023, εύρημα που μαρτυρά ότι η όξυνση που παρατηρείται στον ανταγωνισμό μεταξύ των κομμάτων λόγω των εκλογών δεν επηρέασε τις διαθέσεις έναντι του Δημάρχου Αθηναίων.

Πίνακας 8. Πιστεύετε ότι ο σημερινός Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης θα πρέπει να επανεκλεγεί στις προσεχείς εκλογές;
Σίγουρα ναι33
Δεν είμαι σίγουρος/η12
Σίγουρα όχι54
ΔΞ/ΔΑ1

Η συσχέτιση της ικανοποίησης από τις συνθήκες ζωής στο Δήμο Αθηναίων με την απάντηση στο ερώτημα για την επανεκλογή του εκάστοτε Δημάρχου είναι εξαιρετικά υψηλή, καθώς άνω του 95% όσων δηλώνουν προτίμηση στην επανεκλογή είναι ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και επίσης το 82% όσων δηλώνουν ότι ο νυν δήμαρχος δεν πρέπει να επανεκλεγεί δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τις συνθήκες. Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι περίπου το 17% εκείνων που δηλώνουν ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν πρέπει να επανεκλεγεί αξιολογούν ως σταθερή και πάντως όχι χειρότερη την καθημερινότητά τους στον Δήμο, ένδειξη ότι η αρνητική στάση έναντι της προοπτικής επανεκλογής του κ. Μπακογιάννη πηγάζει σε έναν βαθμό και από την αντιπάθεια στο πρόσωπό του, ανεξαρτήτως της ποιότητας του έργου του.

Αξιολογήσεις δυνητικών υποψηφίων για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων και διερεύνηση δυναμικής του δίπολου Μπακογιάννη-Παππά

Η έρευνα κατέγραψε τις αξιολογήσεις του δείγματος για μια σειρά προσώπων που εκτιμάται ως πιθανό ότι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων. Ως προς τα ποσοστά θετικών αξιολογήσεων, στην κορυφή βρίσκονται οι κ.κ. Μπακογιάννης (36%) και Παππάς (35%), με τον πρώτο ωστόσο να καταγράφει και υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (52%). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς εμφανίζει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αναγνωρισιμότητας παρά την μόλις λίγων ημερών είσοδό του στον χώρο της πολιτικής μέσω της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο. Εκ των υπολοίπων υποψηφίων, το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σοφιανός, ενώ δεν είναι αμελητέο το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον κ. Κασιδιάρη.

Πίνακας 9. Παρακάτω δίνεται μια λίστα από πρόσωπα που ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Πείτε μας για καθένα από αυτά αν η γνώμη σας είναι θετική, ουδέτερη ή αρνητική.
ΘΕΤΙΚΗΟΥΔΕΤΕΡΗΑΡΝΗΤΙΚΗΔΞ/ΔΑ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ3612520
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ3521404
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ10363618
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ14363911
ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ415765
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ89794
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ4255120

Η έρευνα έθεσε επίσης το υποθετικό δίλημμα ψήφου μεταξύ των κ.κ. Μπακογιάννη και Παππά στον δεύτερο γύρο των επόμενων δημοτικών εκλογών και κατέγραψε μικρό προβάδισμα, εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος, του κ. Παππά (βλ. Πίνακα 10). Παρότι προφανώς δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα ο εκλογικός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο προσώπων, αυτή η πρώτη καταγραφή μαρτυρά ότι η νίκη είναι διεκδικήσιμη και από τους δύο υποψηφίους.

Πίνακας 10. Σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών βρεθούν αντιμέτωποι οι κ.κ. Μπακογιάννης και Παππάς, ποιον από τους δύο θα στηρίζατε στην κάλπη;
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ38
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ42
ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ18
ΔΞ/ΔΑ2

Διαφορετικής κομματικής προέλευσης δείχνουν να είναι οι ψηφοφόροι που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το έναν και τον άλλον υποψήφιο. Τον κ. Μπακογιάννη στηρίζει το 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019, ενώ τον κ. Παππά το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2019. Καταγράφηκαν μικρές διαρροές από τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων προς τον υποψήφιο που θα στηρίξει το αντίπαλο κόμμα, της τάξης του 20% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ για τον κ. Παππά και του 10% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Μπακογιάννη. Η διαφορά αυτή στις διαρροές των δύο κομμάτων, μαζί με την ελαφρά υπεροχή του κ. Παππά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 2019 ερμηνεύει το ελαφρύ προβάδισμα που δείχνει να έχει ο κ. Παππάς έξι μήνες πριν από την εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Αθηναίων.

Πίνακας 11. Ψήφος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023 ανά ψήφο στις βουλευτικές του 2019

ΝΔ 2019ΣΥΡΙΖΑ 2019ΠΑΣΟΚ 2019
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ691031
ΠΑΠΠΑΣ207944
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ101022
ΔΞ/ΔΑ113

Ικανοποίηση από τα πεπραγμένα και προοπτική επανεκλογής Περιφερειάρχη Αττικής

Η έρευνα κατέγραψε χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης στις απαντήσεις των ερωτηθέντων στο ερώτημα της ικανοποίησης από το έργο του σημερινού Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Συγκρινόμενα μάλιστα με τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Δήμαρχο Αθηναίων, η ικανοποίηση από τον κ. Πατούλη είναι εμφανώς χαμηλότερη. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι φτάνει στο 22%, ενώ μερικώς ικανοποιημένοι δηλώνουν του 20% του δείγματος (βλ. Πίνακα 14), ποσοστά που δεν εμφανίζουν καμία μεταβολή σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιανουαρίου 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από το έργο του Περιφερειάρχη Αττικής είναι υψηλότερο μεταξύ ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων σε ελεύθερο επάγγελμα και πτυχιούχων πανεπιστημίου, ενώ σημαντικό καταγράφεται το σχετικό ποσοστό και μεταξύ εκείνων που ψήφισαν τη ΝΔ το 2019 (27%), ο υποψήφιος της οποίας εκλέχτηκε στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής το 2019. Υπογραμμίζεται ότι το τελευταίο ποσοστό, για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που καταγράφηκε για τους ψηφοφόρους της ΝΔ και στην περίπτωση του κ. Μπακογιάννη.

Πίνακας 12. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο του σημερινού Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη;
Πολύ22
Λίγο20
Καθόλου56
ΔΞ/ΔΑ2

Ο δείκτης ικανοποίησης μεταφράζεται και σε αντίστοιχη εκτίμηση για την αξία επανεκλογής του κ. Πατούλη. Όπως αποτυπώνεται και στον Πίνακα 15, μόνο το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν απολύτως σίγουροι ότι ο κ. Πατούλης θα πρέπει να επανεκλεγεί, ενώ το 57% αυτών δήλωσαν απολύτως σίγουροι ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί και το 18% επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν. Το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ του 2019 μοιάζει να τριχοτομείται ως προς τις εκτιμήσεις του για τo αν θα πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Πατούλης, ενώ το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αρνητικό στις αξιολογήσεις του (βλ. Πίνακα 16). Καταληκτικά, η συνολική κατανομή των απαντήσεων του δείγματος στην ερώτηση αυτή δίνει την εικόνα μιας εκλογικής οροφής της τάξης του 35%-40% για τον κ. Πατούλη στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών του 2019 ήταν 35%, και αφήνει ανοικτή την επανεκλογή του στον βαθμό που θα διαμορφωθεί μια ισχυρή πλειοψηφία απέναντί του και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Πίνακας 13. Πιστεύετε ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης θα πρέπει να επανεκλεγεί στις προσεχείς εκλογές;
Σίγουρα ναι23
Δεν είμαι σίγουρος/η18
Σίγουρα όχι57
ΔΞ/ΔΑ2
Πίνακας 14. Επανεκλογή Περιφερειάρχη Αττικής και ψήφος στις βουλευτικές εκλογές του 2019
ΝΔΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ
Σίγουρα ναι47416
Δεν είμαι σίγουρος/η28917
Σίγουρα όχι228667
ΔΞ/ΔΑ310

Αξιολογήσεις δυνητικών υποψηφίων για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής

Η έρευνα κατέγραψε τις αξιολογήσεις του δείγματος για μια σειρά προσώπων που εκτιμάται ως πιθανό ότι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Ως προς τα ποσοστά θετικών αξιολογήσεων, στην κορυφή βρίσκονται οι κ.κ. Πατούλης (28%) και Ιωακειμίδης (28%), με τον πρώτο ωστόσο να καταγράφει και υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%) και τον δεύτερο να έχει χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά θετικών αξιολογήσεων είναι πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα που καταγράφηκαν για τους υποψηφίους Δημάρχους Αθηναίων. Εκ των υπολοίπων υποψηφίων, το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφει ο κ. Σγουρός, ενώ ο κ. Πρωτούλης βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρο είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο για τον κ. Κασιδιάρη που μετρήθηκε για τον Δήμο Αθηναίων.

Πίνακας 15. Παρακάτω δίνεται μια λίστα από πρόσωπα που ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Πείτε μας για καθένα από αυτά αν η γνώμη σας είναι θετική, ουδέτερη ή αρνητική.
ΘΕΤΙΚΗΟΥΔΕΤΕΡΗΑΡΝΗΤΙΚΗΔΞ/ΔΑ
ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ2816551
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ28302814
ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ1837378
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ9364015
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ315757

Στον Πίνακα 16, τέλος δίνεται το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων για τα τρία πρόσωπα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί επί των ευρημάτων του Πίνακα 20 ότι ο κ. Ιωακειμίδης ανιχνεύεται με το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων εντός του κόμματος που τον στηρίζει σε σύγκριση με τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνουν στο ίδιο ποσοστό θετικές αξιολογήσεις στους κ.κ. Ιωακειμίδη και Σγουρό.

Πίνακας 16. Θετικές αξιολογήσεις για τους κ.κ. Πατούλη, Ιωακειμίδη και Σγουρό ανά ανά ψήφο στις βουλευτικές του 2019
ΝΔ 2019ΣΥΡΙΖΑ 2019ΠΑΣΟΚ 2019
ΠΑΤΟΥΛΗΣ50517
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ195436
ΣΓΟΥΡΟΣ172043


Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου