Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

«Γιατρούς και ασθενοφόρα εδώ και τώρα» απαίτησαν κάτοικοι από τα χωριά του Μαντουδίου!! (ακούστε)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Μαντούδι σύλλογοι της περιοχής με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου.

 «Γιατρούς και ασθενοφόρα εδώ και τώρα» απαίτησαν κάτοικοι από τα χωριά του Μαντουδίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, συμμετέχοντας, την Πέμπτη στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο και εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση τους για τον τραγικό θάνατο του 63χρονου συγχωριανού τους.

Ο άδικος θάνατος του 63χρονου, κατοίκου του χωριού Δαφνούσα της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, που ξεψύχησε περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο, διαλύει κάθε αυταπάτη που προσπαθεί να καλλιεργήσει η απερχόμενη κυβέρνηση στο λαό της περιοχής, αναδεικνύοντας παράλληλα τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εγκατάλειψη του.

Αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν και τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου , καθώς και την έλλειψη ασθενοφόρων, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής που συμμετείχε στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας παράλληλα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, προσδιόρισε πως ο θάνατος του συγχωριανού τους, που για πάνω από δύο ώρες περίμενε ασθενοφόρο και στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου υπήρχε μόνο ένας γιατρός, είναι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Τόνισε παράλληλα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, σε έργα και μέσα προστασίας από πλημμύρες και πυρκαγιές, πού ευθύνη φέρουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Στάθηκε στα νέα δεδομένα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς μεροκάματο και έναν τσακισμένο λαό από την ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος του λαού και να προετοιμάζει το έδαφος και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Παράλληλα ο Μπάμπης Τσιβίκας σημείωσε ότι οι σύλλογοι και φορείς της περιοχής θα συντονίσουν τη συνέχιση του αγώνα και απευθύνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στο Μαντούδι και την Ιστιαία.

Στην κινητοποίηση στο Μαντούδι συμμετείχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Παπασωτηρίου, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας την στήριξη του Κόμματος στην διεκδίκηση για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας.

 902

Οι Γεωργατζής και Τσιβίκας μίλησαν στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο...... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου