Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Πράσινο & Μωβ: Στηρίζει την Ελευθερία του Τύπου και καταδικάζει τις αγωγές SLAPP...


Την αμέριστη στήριξη προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και όλες τις ενώσεις δημοσιογράφων πανελλαδικά, εκφράζει η συμμαχία Πράσινο και Μωβ, με αφορμή την κοινή ανακοίνωση:
https://www.esiea.gr/oxi-stin-viomixania-stratigikon-ag/


Η επίθεση με τη μέθοδο S.L.A.P.P. - Strategic Lawsuits Against Public Participation (νομική ενέργεια με σκοπό τη φίμωση της δημοσιογραφίας) - είναι ο πλέον ύπουλος καθεστωτικός τρόπος για τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου, διεθνώς σήμερα.

Όχι μόνο εξουδετερώνει κάθε δημοσιογράφο και ΜΜΕ, αλλά ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα απειλής προς όλους τους δημοσιογράφους «να σωπάσουν».

Στόχος αυτή τη φορά είναι η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη: https://alterthess.gr/pligma-stin-eleytheria-tis-pliroforisis-i-apofasi-kata-toy-alterthess-kai-tis-stayroylas-poylimeni/

Ενώ προηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2022, οι αγωγές SLAPP του Γρηγόρη Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε δημοσιογράφους που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία.

Η ενέργεια της καναδικής εταιρείας Ελληνικός Χρυσός αποτελεί την επιτομή του αποφθέγματος που αποδίδεται στον Τζώρτζ Όργουελ https://el.m.wikipedia.org/wiki/Τζωρτζ_Όργουελ
«Δημοσιογραφία σημαίνει να δημοσιεύεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να το δει δημοσιευμένο. Τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις».

Επενδύσεις με όφελος για την κοινωνία

Το Πράσινο & Μωβ συμπαρίσταται επιπλέον γιατί ακριβώς θεωρεί ότι η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική έχει προκαλέσει ήδη και αναμένεται να προκαλέσει σοβαρότατες επιπτώσεις στο δασικό περιβάλλον, στα νερά αλλά και στην τοπική οικονομία και στην υγεία των κατοίκων της Χαλκιδικής. Έχουν υπάρξει σχετικά πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η εξόρυξη χρυσού παγκοσμίως είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Το Πράσινο & Μωβ υποστηρίζει μόνο επενδύσεις που αφήνουν πραγματικό καθαρό όφελος για την κοινωνία, το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.

Σχέδια που υποβαθμίζουν ή δεσμεύουν συλλογικά αγαθά, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνία και στο περιβάλλον, δεν αποτελούν για εμάς αποδεκτές επενδύσεις.

Δείτε αναλυτικά τις προγραμματικές θέσεις του Πράσινο & Μωβ για την Βιώσιμη Οικονομία.




















Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μάνος Αυγερινός, mavgerinos@gmail.com, 6946507104
Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, 6955616816

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή word.doc














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου