Σάββατο 20 Μαΐου 2023

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Τεχνικός διευθυντής ο Ευβοιώτης Γιάννης Παπαδημητρίου!!


Την πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Όπως γνωστοποίησε στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός, «…ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας».

Σημειώνεται ότι ο Παπαδημητρίου είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Δημήτρη Μελισσανίδη τον Ματίας Αλμέιδα για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ -με τα γνωστά αποτελέσματα. «Ήρθα σε επαφή με πολλές ομάδες που εργάστηκε και δεν βρήκα ούτε έναν που να μην τον εκτιμάει και να μην τον αγαπάει. Μέχρι και ο κηπουρός της ομάδας που δούλεψε τον αγαπούσε!», είχε πει για τον Αργεντινό προπονητή σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο, δείγμα του πόσο σχολαστικά είχε ψάξει την περίπτωσή του.

Παναθηναϊκός: Η πρόσληψη Παπαδημητρίου μαρτυρά αλλαγή λειτουργίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας (τον Μάιο του 2021) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να πορευτεί με ένα μοντέλο χωρίς τεχνικό διευθυντή, όπου όλες οι αρμοδιότητες και όλες οι αποφάσεις θα περνούν από τα χέρια του προπονητή.

Αυτό που διαπιστώθηκε, εντούτοις, στην πορεία αυτών των δύο ετών, ήταν πως ο Γιοβάνοβιτς συγκέντρωνε πάνω του υπερβολικά μεγάλο φόρτο εργασίας -ακόμη και για απλά ζητήματα- και θα χρειαζόταν ενόψει της επόμενης σεζόν η παρουσία και ενός ακόμη στελέχους, προκειμένου να τον αποφορτίσει από πράγματα της καθημερινότητας (εκτός του αγωνιστικού) και να ενισχύσει συνολικά τη λειτουργεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου έγινε με γνώμονα την εμπειρία του από αντίστοιχες θέσεις στην Ξάνθη και την ΑΕΚ, τις γνώσεις του πάνω στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού και τη δυνατότητά του να συνεργάζεται «αθόρυβα», με χαμηλούς τόνους, αλλά και με πολύ καλά αποτελέσματα μαζί με τον εκάστοτε προπονητή της ομάδας στην οποία εργαζόταν.

Το όλο θέμα της πρόσληψης τεχνικού διευθυντή είχε τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στις αρχές της εβδομάδας. Είχε συμφωνηθεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες.

Αυτό που δεν αλλάζει, βεβαίως, είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, πλέον ο Σέρβος δεν χρειάζεται να τρέχει τα πάντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που αποτελούσε μια ιδιαίτερα αγχώδη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου