Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΗΡΩ ΖΟΥΡΜΠΑΚΗ "Μιά Χαλκιδέα σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο"! Ανέπτυξε την σημασία του βελονισμού σε καρκινοπαθείς!!


Η Ζαφειρία ( Ηρώ ) Ζουρμπάκη είχε την τιμή να λάβει μέρος στο Συνέδριο ύστερα απο ειδική πρόσκληση στο ρόλο της ομιλήτριας !



Στις 3-6 Μαΐου η χώρα μας φιλοξένησε το 21 SIS παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Rodos Palace.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ε. Της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Παναγιωτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου 1ου.
Το βασικό πλαίσιο του Συνεδρίου ήταν το Επιστημονικό Πρόγραμμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί και εγκριθεί από ειδική Επιστημονική Επιτροπή.

Η κα.Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ECIBC (European Commission Initiative on Breast Cancer) , Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής , Χειρουργός-Γυναικολόγος, Μαστολόγος-Ογκολόγος και Πρόεδρος του συνεδρίου που στέγασε η χώρα μας, οργάνωσε ένα συνέδριο εξαιρετικά μεγάλου βεληνεκούς και φιλοξένησε διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας ιατρικής επιστημονικής κοινότητας . Σκοπός του συνεδρίου ήταν να
βοηθήσει όλους τους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους και συμμετέχοντες να προωθήσουν τις γνώσεις τους να ανταλλάξουν εμπειρίες και να περιηγηθούν στον περίπλοκο κόσμο των πιο αποτελεσματικών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών του σήμερα , σε όλο το φάσμα του Καρκίνου του Μαστού και της Υγείας του Μαστού.


Η Ζαφειρία ( Ηρώ ) Ζουρμπάκη  είχε την τιμή να λάβει μέρος στο Συνέδριο ύστερα απο ειδική πρόσκληση , στο ρόλο της ομιλήτριας !

Η κ.Ζουρμπάκη παρά το  νεαρό της ηλικίας , εκπροσώπησε την πτέρυγα των φυσικοθεραπευτών και ανέπτυξε μια διάλεξη για την < Σημασία του Βελονισμού , στους καρκινοπαθείς > . 

Η Ζουρμπάκη έχοντας διακριθεί στις σπουδές της για τον βελονισμό , εκανε την παρουσίαση περί των δράσεων του βελονισμού σε όσους πάσχουν απο Ca όπως και ειδικότερα όσοι μαστίζονται απο τον Ca του μαστού , για το πως ο βελονισμός μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά στον ασθενή και να ανακουφίσει απο συνωδά συμπτώματα που προκαλεί ο CA αλλά και οι χημειοθεραπείες , ακτινοθεραπείες που υποβάλλεται ο ασθενής.




Οι περισσότεροι συνδέουμε τον βελονισμό με την κινεζική ιατρική , διότι σαφώς απ ´ εκεί και ξεκίνησε , όμως πλέον ο Δυτικός κόσμος της ιατρικής τον έχει εξηγήσει , τον έχει αποδεχτεί και έτσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πλέον τον συστήνει για πλειάδα παθήσεων .

Η φυσικοθεραπεύτρια Ηρώ Ζουρμπάκη ανέλυσε το κομμάτι της δράσης του βελονισμού απο την ματιά της κλασικής ιατρικής που γνωρίζουμε , αναφερόμενη λοιπόν στο μοντέλο του Βιοϊατρικού Βελονισμού !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου