Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Εφημερίες γιατρών: Ανακαλείται αρον-αρον η εγκύκλιος Γκάγκα !!


«Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».


Νέα εγκύκλιο εξέδωσε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με την οποία ανακαλεί, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, την εγκύκλιό της που εισήγαγε το καθεστώς εφημερίας τομέα.

«Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες. Εφημέρευση Τομέων/Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» αναφέρει σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξωφρενική» εγκύκλιος

Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για «εξωφρενική εγκύκλιο», επισημαίνοντας πως «μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητάς τους.

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη φορά λόγω εκλογών η κα Γκάκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου