Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Σ.Κεδίκογλου: "Δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να ενισχύσω την Εύβοια και τους συμπολίτες μου"! (ακούστε)


"Όλα αυτά τα χρόνια, έχω δώσει όλο μου το «είναι», όλες μου τις δυνάμεις για να βελτιώσω τις συνθήκες στην Εύβοια, να βοηθήσω τους συμπολίτες μου"
, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με τη ΝΔ, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ1» και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Κάλεσε ταυτόχρονα τους Ευβοείς να ανανεώσουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που του έχουν δείξει με την ψήφο τους «για να μπορέσω να κάνω ακόμη περισσότερα για τον τόπο μας. Κορυφαίο έργο, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας που επιτέλους δρομολογήθηκε. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος στη β. Εύβοια λέει ‘φτιάξτε μας το δρόμο και θα βρούμε το δρόμο μας’».

«Οι πολίτες της Εύβοιας, αναγνωρίζουν ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναστήσουμε τον τόπο μας. Έχουν δοθεί περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, κατάφερα να αναγνωριστεί η έννοια του εμμέσως πυρόπληκτου και να ενισχυθούν επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αποζημιώθηκε για πρώτη φορά και το φυτικό κεφάλαιο, όχι μόνο η σοδειά. Έγινε η γενναιότερη προσπάθεια για να μπορέσουμε να αναστήσουμε τον τόπο μας. Προσχωρήσαμε σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για να έχει η β. Εύβοια τα θεμέλια μιας σταθερής ανάπτυξης για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως προχώρησε στον απολογισμό του έργου του και των παρεμβάσεών του, τόσο ως ΥφΑΑΤ όσο και ως Βουλευτής Εύβοιας. «Θεωρώ πολύ σημαντική τη δουλειά που έγινε στα λιμάνια μας, κατάφερα μετά από χρόνια προσπαθειών να αναγνωριστεί η νησιωτικότητα της Εύβοιας και δεν αξιοποιούνταν τα προγράμματα νησιωτικής πολιτικής. Τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν δοθεί πάνω από 30 εκατ. για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό αλλά και την κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων: το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγ. Άννα ολοκληρώνεται, ξεκινά αυτό στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας και έπεται αυτό στο Μαρμάρι. Σε 13 αλιευτικά καταφύγια, εκτελούνται έργα βελτίωσης προϋπολογισμού πάνω από 150.000 € έκαστο και στα αλιευτικά καταφύγια σε Αγ. Αποστόλους, Αμάρυνθο και Αιδηψό, ευρύτερα έργα άνω των 500.000 €.» έκαστο, σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ, προχωρά η εκπόνηση για το master plan του λιμένα Χαλκίδας. «Η μεταφορά του λιμανιού στη Βοιωτική ακτή, αποτελεί έργο πνοής, θα αλλάξει το μέλλον της Χαλκίδας. Θα είναι το μοναδικό λιμάνι που θα απέχει ελάχιστα από τον σιδηρόδρομο και το εθνικό οδικό δίκτυο», τόνισε.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του αλιευτικού τουρισμού που προσφέρει μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος στους αλιείς, στη στήριξη που έχει δοθεί στην Κτηνοτροφία, στη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στη β. Εύβοια και στους τομείς της τυποποίησης-μεταποίησης που επιφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή. Παράλληλα, μίλησε για το έργο παράκαμψης Χαλκίδας- έργο που ο ΣΥΡΙΖΑ απένταξε από το ΕΣΠΑ) το οποίο δημοπρατήθηκε και είναι προς κατασκευή εντός του καλοκαιριού κατόπιν πολλών ετών προσωπικού του αγώνα και για την υλοποίηση της μελέτης του Βόρειου Οδικού Άξονα. «Έπονται περισσότερα έργα, όπως οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου που είναι έτοιμα προς υλοποίηση. Κατάφερα επί κυβέρνησης Σαμαρά, η Εύβοια να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Οδικά Δίκτυα γιατί η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει για χρηματοδότηση, ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θέτει μετά τις εκλογές, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων (προϋπολογισμού άνω των 42 εκατ.ευρώ), η ολοκλήρωση του φράγματος Ψαχνών που «ξεμπλόκαρε» με δικές του ενέργειες, στη μεταφορά του λιμένα Χαλκίδας, τους οδικούς άξονες, σε σειρά έργων στη Σκύρο (φράγμα Φερεκάμπου και αλιευτικού καταφυγίου) και σε δράσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών.

Ακούστε.....


"Σήμερα από τη Χαλκίδα και ολόκληρη την Εύβοια, στέλνετε μήνυμα νίκης! Η Εύβοια βροντοφωνάζει ότι η χώρα απαιτεί μία κυβέρνηση που να συνεχίσει με τόλμη τις μεταρρυθμίσεις, μία κυβέρνηση με συνέπεια και σταθερότητα. Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε σήμερα με τη παρουσία σας, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Είμαι και θα είμαι ο Σίμος σας! Κάναμε πολλά. Μπορούμε ακόμα περισσότερα." είπε κατα την ομιλία του στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που είχε κατακλυστεί από τους φίλους και ψηφοφόρους του!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου