Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

ΚΟΡΔΗΣ Δ.: "Οι κάτοικοι των Λουκισίων έχουν αξιοπρέπεια και ξέρουν πώς να τιμωρήσουν αγύρτες και πολιτικούς απατεώνες!!" (ακούστε)


Αποκαλυπτική απάντηση στα οσα τον "κατηγορεί" ο Γιάννης Τσούρτος δίνει ο Δήμος Κόρδης απο το ΡΑΔΙΟ1.


Το μέλος της παράταξης "ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ" σήκωσε το ...γάντι και "στόλισε Τσούρτο και Βάκα" με αφορμή την πραγματοποίηση ενός "αχρείαστου προεκλογικού έργου την στιγμή που θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις εκεί οπου υπάρχουν ανάγκες" οπως αναφέρει!!

Ακούστε τι είπε στον Μάνο Παπαμακάριο....
η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ»

Λουκίσια 5 Απριλίου 2023

Εχθές, αλλά και σήμερα, είδε τα φώτα της δημοσιότητας η δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Ανθηδόνας (Λουκίσια) κ. Τσούρτου με την οποία δηλώνει ικανοποιημένος και πανηγυρίζει για τη δημοπράτηση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ» προυπολογισμού 440.000,00 ευρώ.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως παραφωνία την καταψήφιση του έργου φωτογραφίζοντας εμένα.

Επειδή θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι περί του τι καμαρώνει ο κ. Τσούρτος, είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω ορισμένα πράγματα κυρίως προς τους συγχωριανούς μου Λουκισαίους αλλά και σε όλους τους Δημότες του Δήμου Χαλκιδέων.

Η Δημοτική Αρχή της κ. Βάκα, με την οποία φλερτάρει τελευταία ο κ. Τσούρτος, ξεχνούσε ακόμη και την ύπαρξη του χωριού μας στα χρόνια της θητείας της και επανειλημμένα το εξαιρούσε από το τεχνικό της πρόγραμμα με τη δικαιολογία πως τα Λουκίσια έχουν χρήματα, εννοώντας το ανταποδοτικό έσοδο από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αιολικού πάρκου περιοχής Σκροπονερίων της Τ.Κ. Ανθηδώνας που βρίσκονται εντός τον ορίων του χωριού μας).

Τους υπενθυμίζουμε πως το ότι εισρέουν στο Ταμείο του Δήμου αυτά τα χρήματα δεν σημαίνει πως διαγράφονται τα άλλα θεσμικά δικαιώματα του χωριού μας όπου κατ΄αναλογία θα πρέπει να γίνονται έργα, όπως και σε κάθε κοινότητα του Δήμου. Τα Λουκίσια όμως ήταν μακριά για την κ. Βάκα.

Τα τελευταία χρόνια αυτό το ετήσιο έσοδο από τις ανεμογεννήτριες, που αποτελεί περιουσία των Λουκισαίων, συσσωρευόταν στο Ταμείο του Δήμου και τώρα η Δημοτική Αρχή ξεκινάει το παραπάνω έργο που θα δαπανήσει όλο αυτό το αποθεματικό.

Τι είδους όμως είναι αυτό το έργο για το οποίο καμαρώνουν μαζί η κ. Βάκα και ο κ. Τσούρτος;

Στη μελέτη του έργου αυτού, βιτρίνας, περιγράφονται ασφαλτοστρώσεις σε ήδη ασφαλτοστρωμένους δρόμους που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν παρουσιάζουν τέτοια ανάγκη. Άσφαλτος πάνω στην άσφαλτο δηλαδή, για να γράφονται και να πληρώνονται κυβικά ασφάλτου. Να μην ξεχάσω και τα δέκα φωτιστικά LED που θα τοποθετηθούν για να βλέπουμε το Μέγα Έργο.

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε νέες διανοίξεις δρόμων, σε ασφαλτοστρώσεις χωματόδρομων, σε αγροτική οδοποιία, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, πεζοδρόμια ούτε σε επέκταση δημοτικού φωτισμού που τόσο έχει ανάγκη το χωριό.

Ποτέ δεν ζητήθηκε η καταγραφή των ζωτικών αναγκών από τη Συνέλευση των κατοίκων. Ακόμη και η διαδικασία που είχε ξεκινήσει για αγορά ακινήτου για τις ανάγκες των κατοίκων σταμάτησε, και αυτό το ξέχασε η Δημοτική Αρχή και ο νεόκοπος Φίλος της.

Το ντουέτο που αναφέρθηκα και που αρέσκεται μόνο να φωτογραφίζεται μάλλον θεωρεί τους Λουκισαίους ιθαγενείς να τους δίνει καθρεφτάκια πληρωμένα από την περιουσία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι όμως των Λουκισίων έχουν αξιοπρέπεια και ξέρουν πώς να τιμωρήσουν αγύρτες και πολιτικούς απατεώνες.

Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο Λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου