Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΓΟ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΑΤΑΝΑ "Η Περιφέρεια σταματάει το έργο, διαλύει τη σύμβαση και το παραπέμπει στις ...καλένδες!!" (δείτε)


Γιά αλλη μια φορά η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των διερχομένων, ενώ "ανθρακες ο θησαυρός των 15 εκατ. χρηματοδότηση"!!

Με μια αποκαλυπτική επιστολή προς την Ενωση Επαγγελματιών Κύμης ο Φάνης Σπανός ανακοινώνει οτι :"Εξετάζουμε σενάρια για τον τρόπο συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου μετά από αυτές τις εργασίες. Στα σενάρια περιλαμβάνεται η και λύση της υπάρχουσας σύμβασης (γιατι αραγε αφού οπως υποστηρίζει "το έργο εχει απρόσκοπτη και συνεχή χρηματοδότηση;" . Με βάση την εφεξής πορεία της συμβατικής σχέσης με τον ανάδοχο(!!), θα παρθούν οι μελλοντικές αποφάσεις για τον τρόπο ολοκλήρωσης του έργου με τους πλακοσκεπείς φορείς".


Να σημειωθεί οτι "ο εργολάβος έχει κλείσει το εργοτάξιο εδώ και 3 μήνες αφού είχε παραμείνει απλήρωτος!!" και οπως υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης "Το έργο δεν έχει πλέον πρόβλημα ρευστότητας." ενώ παρακάτω λέει οτι "θα γίνει το μισό εργο αφου το cut&cover παραπέμπεται στις καλένδες"!


Προφανώς για λόγους μικροπολιτικής εν όψει των εκλογών για να ανοίξει ο δρόμος και να ικανοποιηθούν οι επαγγελματίες ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΎς ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!




Δείτε την αποκαλυπτική δήλωση του Περιφερειάρχη.....

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΝΟΥ!!

Σήμερα 25/01/23 Η Ένωση Επαγγελματιών Κύμης και περιχώρων έλαβε εγγράφως την απάντηση από τον περιφερειάρχη Κ Σπανό για την εξέλιξη του έργου για το δρόμο Στομίου Κύμης.ΝΟ Εμπορικός σύλλογος Κύμης είχε συνάντηση με τον κ Σπανό και μετά από πίεση και προτροπή μας για ενημέρωση σε σχέση με την εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου αυτού.

Φ ΣΠΑΝΟΣ

"Ολοκληρώσαμε τη συνάντηση με τον εργολάβο και τους υπηρεσιακούς μας. Τα δεδομένα μας:

1. Το έργο δεν έχει πλέον πρόβλημα ρευστότητας.

2. Άμεσα (τις επόμενες μέρες) επανεκκινεί το εργοτάξιο.

3. Θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες που είχαμε προγραμματίσει εξαρχής, (μεταλλικοί φράχτες, πατάρια, μπάρες, οδόστρωμα κλπ), ώστε να μπορεί να ανοίξει ο δρόμος με υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

4. Οι εργασίες αυτές θα ολοκληρωθούν, όπως είχαμε δεσμευτεί, το αργότερο ως τέλος Μαΐου. Ωστόσο καταβάλλουμε προσπάθειες για νωρίτερα. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε και ακριβέστερο χρονοδιάγραμμα.

5. Εξετάζουμε σενάρια για τον τρόπο συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου μετά από αυτές τις εργασίες. Στα σενάρια περιλαμβάνεται η και λύση της υπάρχουσας σύμβασης.

Ωστόσο αυτό:

- δεν επηρεάζει την νόμιμη (και συμφωνημένη από μεριάς του αναδόχου) άμεση ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών

- θα κριθεί αμετάκλητα τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία του έργου.

6. Με βάση την εφεξής πορεία της συμβατικής σχέσης με τον ανάδοχο, θα παρθούν οι μελλοντικές αποφάσεις για τον τρόπο ολοκλήρωσης του έργου (με τους πλακοσκεπείς φορείς κλπ) έχοντας ως κριτήρια κατά σειρά:

- την οδική ασφάλεια

- την ελαχιστοποίηση την όχλησης προς τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της περιοχής

- τη χρηστότητα στην οικονομική διαχείριση

- την ταχύτητα των ενεργειών.

Τέλος, υπενθυμίζω ότι ακόμη και σήμερα με τους δυόμισι μήνες που δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες, το έργο βρίσκεται πολύ μπροστά από το συμβατικό του χρονοδιάγραμμα, έχοντας μάλιστα ολοκληρώσει ίσως το πιο απαιτητικό του μέρος, τους 850 φρεατοπασσάλους.

Ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα υπομονή και κατανόηση. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην ταχύτερη και άρτια ολοκλήρωση του έργου και θα μεριμνήσουμε γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου