Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΒΑΣΙΛΟΜΑΝΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ;


Ο βασιλιάς σήμερα είναι ένας τίποτας. Ουδεμία εξουσία. Δεν επηρεάζει τη ζωή κανενός. Είναι κάτι λιγότερο απ' ό,τι ένας δημόσιος υπάλληλος! 

Λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Ένας εφοριακός ή υπαλληλάκος σε δημόσια υπηρεσία, στην πολεοδομία ή στο υπουργείο, αν θέλει ο κομπλεξικός σε κάνει πατήνι.

Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο βασιλιάς σήμερα, αλλά δεν έχει κανένα περιθώριο να κινηθεί έξω από το γράμμα των υποχρεώσεων του. Υποχρέωση έχει ο άνθρωπος, όχι καθήκον και αποστολή και άλλα τέτοια κουφά.

Κάποτε ο βασιλιάς ήταν ο απόλυτος άρχων με το έτσι θέλω. Δεν έδινε κανένα λογαριασμό σε κανένα αν αποφάσιζε να τυφλώσει κάποιον ή να τον αφήσει νηστικό για ένα μήνα. Ακόμα κι αν επρόκειτο για στρατηγό ή αρχιδικαστή. Ποιος να του πει κάτι, ο βασιλιάς ήταν.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την τρέλα, τη μανία του κόσμου με τα σχετικά και τα προσωπικά των βασιλιάδων. Και των διαδόχων τους. Αυτή η ιστορία με τον Χάρη και την κόντρα του με τον αδελφό του και τον πατέρα του έχει παραγίνει. Δείχνει την αθεράπευτη αδυναμία του κοσμάκη στο κουτσομπολιό. Ακόμα κι όταν αφορά άτομα με μηδενική επιρροή στα δημόσια πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου