Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠ. "Χρειάζεται ειδική τεχνολογία για να μας πεί το ..μυστικό του ΕΠΑΛ"! Τί λένε Λέκκας και Τσελέντης; (ακούστε)


"Οι διαδικασίες πρέπει να είναι ταχύτατες και απαραίτητες για τον έλεγχο των κτιρίων.  λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Αυτά δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο ανακοινόνωντας ότι : "Με την ψήφιση του νόμου θα ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Ο ΟΑΣΠ έχει το θεσμικό πλαίσιο και το ΤΕΕ την επιλογή των μηχανικών για τους ελέγχους" υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ στο ΡΑΔΙΟ1.

Ακούστε....


Ο ειδικός σε θέματα στατικότητας των κτιρίων Σπ. Βασιλείου είπε οτι "τα κτίρια είναι παληά και είναι φυσικό να υπάρχουν φθορές ακόμη και στον φέροντα οργανισμό τους, όμως χρειάζονται τεχνολογικές εφαρμογές για να μας πούν τι ..κρύβεται εκεί μέσα"!



Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Ακης Τσελέντης «φώναζε» εδώ κι έναν χρόνο, όταν σε ανάρτησή του, μετά από σεισμική διέγερση στην περιοχή της Εύβοιας στις 28/12/2022, σημείωνε: «Ακόμα κι ένας σεισμός της τάξης των 5 Ρίχτερ θα είναι πολύ επικίνδυνος για τη Χαλκίδα, γιατί υπάρχουν σπίτια με πολύ άσχημη δόμηση, πολυκατοικίες που δυστυχώς δεν έχουν κατασκευαστεί σωστά. Δεν το λέω τυχαία, έχω μιλήσει με οικοδόμους. Πρέπει να ελεγχθούν τα σχολεία. Για παράδειγμα, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα, το οποίο χτίστηκε πριν από 60 χρόνια, και το ΕΠΑΛ Χαλκίδας είχαν πάθει σημαντικές ζημιές στον προηγούμενο σεισμό και με μπαλώματα επισκευάστηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου