Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ....


Αναμενόμενο. Γίνεται σεισμός και μας ζαλίζουν τον έρωτα οι σεισμολόγοι. 

Σκάει μύτη ο κορονοϊός και δεν χορταίνουμε να τρώμε στη μάπα τους επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους και λοιπούς ειδικούς επιστήμονες. Με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία ήρθε η σειρά των διεθνολόγων, των στρατιωτικών αναλυτών, των ανταποκριτών, ρεπόρτερ κι άλλων... αντικειμενικών, για να μας ενημερώσουν. Σε στυλ πρακτορικό.

Να ξέρουμε τι λέμε. Πρώτον, δεν είναι όλοι στημένοι. Δεύτερον, όλοι είναι χρήσιμοι, διότι και από τον πράκτορα παίρνεις πρέφα πως σκέπτεται η μια πλευρά. Τρίτον, ο πράκτορας, ο έμμισθος της μιας πλευράς είναι ''αντικειμενικός''. Βέβαια. Στόχος του είναι να περάσει γραμμή, να επηρεάσει επικοινωνιακά τη διεθνή κοινή γνώμη. Αυτό, όμως, δεν θα το καταφέρει αν παίξει με ανοιχτά χαρτιά, αν προδοθεί.

Το έχουμε πει. Πριν ξεκινήσει ο τσαμπουκάς του Πούτιν. Βασικό όπλο είναι η προπαγάνδα. Βασικότατο. Το μαύρο να παρουσιάζεται άσπρο. Να περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο η εισβολή, και να αναδειχθούν οι… δικαιολογίες που την προκάλεσαν.

Για να μη λέμε πολλά, η πρακτορική ενημέρωση από τα παράθυρα των ελληνικών καναλιών τα έδωσε όλα στην προσπάθεια να πειστούμε ότι φταίει η Ουκρανία. Ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου