Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ... ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΣ....


Πόσο χρόνο, λες, χρειάζεται η Γούλια για να φτιάξει τις πλεξούδες της. Είναι ένα ερώτημα αυτό που με βασάνισε για χρόνια, μέχρι να μάθω την απάντηση. 

Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιστορία της Ουκρανίας η Γιούλια Τιμοσένκο. Ολιγάρχισσα, επιχειρηματίας σε μπίζνες ενέργειας, από τις πλουσιώτερες στον κόσμο. Όσο ήταν πρωθυπουργός η φιλοαμερικανή Γιούλια, με την πλεξούδα πάντα στεφάνι γύρω στο κεφάλι, κατάφερε η εταιρεία της να είναι ο βασικός τροφοδότης φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ουκρανία.

Πριν ακόμα μάθω πόσο χρόνο ξοδεύει την ημέρα για τις πλεξούδες της, ότι και να μη λύνει τα μαλλιά της το βράδυ όταν πάει για ύπνο, πάλι μια ώρα τη θέλει για την κόμμωση της.Το λαμόγιο. Το αρπακτικό. Την χώσανε στη φυλακή μόνο για επτά χρόνια για τις κομπίνες της, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Αποφυλακίστηκε και αμέσως έβγαινε στο μπαλκόνι και καλούσε τον κόσμο να αγωνιστεί ενάντια στη... διαφθορά. Και να πάρουμε τα όπλα όλοι οι Ουκρανοί να διώξουμε τους Ρώσους.

Με την εισβολή του Πούτιν η μεγαλοκοπέλλα Γιούλα Τιμοσένκο, γεννημένη το 1960, με γαμπρό Άγγλο ροκ σταρ, σύζυγο της κόρης της, είναι εξαφανισμένη. Τι να κάνει, δηλαδή; Πρώτα να δει πως θα σώσει τις διάφορες εταιρείες της.

Η Γιούλα έγινε δυο φορές πρωθυπουργός. Μια για οκτώ μήνες το 2005 και τη δεύτερη φορά από το Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτη του 2010. Στις προεδρικές εκλογές έχασε από τον Γιανουκόβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου