Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Γ. ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ: "Παραμένει ο φόβος των κατολισθήσεων , αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα." (ακούστε)


"Προς το παρόν ακούμε μόνο λόγια και δεν βλέπουμε πράξεις. Δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά".


Η κακοκαιρία «Φίλιππος» πλήττει τη Βόρεια Εύβοια, με έντονη χιονόπτωση και τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Αρκετά χωριά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος, ενώ τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς για να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Ωστόσο, τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά το πέρας του χιονιά, απασχολούν ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας, κ.Γιώργο Σταμούλο, δεδομένου ότι οι πυρόπληκτες περιοχές παραμένουν ανοχύρωτες.

Ο αντιδήμαρχος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, και τόνισε πως παραμένει ο φόβος των κατολισθήσεων που μπορεί να προκληθούν από τα χιόνια που θα λιώσουν, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα.

Επιπλέον επισήμανε το μείζον πρόβλημα με τη μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ειδικά τις ημέρες του χιονιά και ανέφερε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, πως θα δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ στη Δάφνη, όπως του ζήτησε προ διμήνου ο Δήμαρχος, όμως έχουν μείνει στα λόγια.

«Κάηκε στις φωτιές η σκεπή του Αγροτικού Ιατρείου Ροβιών και δεν μπορεί ο γιατρός να κάνει τη δουλειά του, αφού υπάρχει διαρροή νερών από τις βροχές, και δεν μπορούμε να την αποκαταστήσουμε, γιατί η γραφειοκρατία απαιτεί ένα σωρό χαρτιά. Ευτυχώς που υπήρξαν ιδιώτες που ανέλαβαν την αποκατάσταση ζημιών από τις φωτιές σε άλλα αγροτικά ιατρεία. Μακάρι ο κ.Μπένος που έχει αναλάβει την ανασυγκρότηση της Β.Εύβοιας, να δώσει λύσεις και σ’ όλα αυτά που αφορούν στον τομέα της υγείας, αλλά προς το παρόν ακούμε μόνο λόγια και δεν βλέπουμε πράξεις. Δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά».

Ακούστε τι είπε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου