Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ (β' μέρος) Σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία. Αδιαφορούν οι αρμόδιοι.... (ακούστε)


"Στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλούνται αιματολογικά προβλήματα, ειδικά στα παιδιά ή στα νεογνά (ειδικά στα βρέφη μπορεί να προκληθεί ακόμη και θάνατος" υποστηρίζει ο Κ. Μπαντάσης

Ειδικότερα, μπορεί να προκαλέσει μεθαιμοσφαιριναιμία που εμποδίζει την κανονική μεταφορά οξυγόνου από το αίμα στους ιστούς με συνέπεια να προκαλείται κυάνωση και σε υψηλότερες συγκεντρώσεις ασφυξία που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη για τα βρέφη.

Οι κύριες πηγές νιτρορύπανσης προέρχονται κατά κύριο λόγο από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Οι αγροτικές δραστηριότητες, γεωργικές και κτηνοτροφικές, αποτελούν τις σημαντικότερες αιτίες της νιτρορρύπανσης. 

Υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών ενώσεων παρατηρούνται σε περιοχές με αυξημένη γεωργική δραστηριότητα, όπου γίνεται εντατική χρήση αζωτούχων λιπασμάτων καθώς και σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση ζωικών αποβλήτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τ. Καλαθέρης εστιάζει τον σχολιασμό του στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της Δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΧ καθώς και στις εποπτεύουσες υπηρεσίες της Περιφερειακής ενότητας Ευβοίας!

Ακούστε τι είπαν στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο οι Κ. Μπαντάσης και Τ. Καλαθέρης....

ΔΕΙΤΕ και εδω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου