Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ Συμφώνησαν εργαζόμενοι και εταιρεια! Τερμα τα δικαστήρια... (ακούστε)


"Τά πήραν ολα" οι απολυμένοι του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας αφού η εταιρεία συμφώνησε να δώσει ολες τις απαιτήσεις των εργαζομένων!


Αν και δεν συμφώνησαν όλοι, η πλειοψηφία υπερψήφισε την εξέλιξη αυτή κατά την διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης του σωματείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

"Το σωματείο μας πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ συζητώντας διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του εργοστασίου της Χαλκίδας και αναζητώντας μέσα από τον διάλογο πιθανές συγκλίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν διαπραγματεύσεων, η εταιρία υπέβαλε μία συνολική συμβιβαστική πρόταση για την εξωδικαστική επίλυση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων μεταξύ της εταιρίας και των απολυμένων εργαζομένων της, ενώ, παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι, εφόσον στο μέλλον αναπτύξει οποιασδήποτε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα στην Χαλκίδα, μόνη ή μαζί με άλλους, απευθείας ή μέσω θυγατρικών εταιριών κλπ, θα εξετάσει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις και τα βιογραφικά των απολυμένων εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας, με σκοπό την κατά προτίμηση πρόσληψη και απασχόλησή τους.

Η πρόταση αυτή μεταφέρθηκε στα μέλη του σωματείου μας στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτ. 2022 και έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία αυτών, ενώ για όσα μέλη μας δεν αποδέχθηκαν την πρόταση της εταιρίας συνεχίζονται κανονικά οι δικαστικοί αγώνες.

Το Δ.Σ. της ΈΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, στεκόμενο με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα που απασχόλησαν όλο αυτό το διάστημα και εξακολουθούν να απασχολούν τα μέλη του και με σεβασμό στις ανάγκες και τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, θεωρεί την εξέλιξη αυτή, δέκα σχεδόν χρόνια από την απόφαση της εταιρίας να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας, ιδιαιτέρως σημαντική και συνεχίζει να αγωνίζεται και να στηρίζει με κάθε μέσο όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του σωματείου."

Ο πρόεδρος του σωματείου Παν Τραγουλιάς μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τι είπε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου