Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν εχουν τέλος τα ...ψέμματα Σπανού προς τους γονείς των μαθητων του ΕΕΕΕΚ!! "Να μην πάνε τα παιδια στο τοξικό σχολείο" καλεί ο σύλλογος! (ακούστε+δείτε)


Με την παρουσία-στήριξη υποψηφίων και κοινωνικών φορέων η διαμαρτυρία εξω από το μέγαρο!!

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτηριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα θέλησαν σήμερα γονείς και εκπαιδευτικοί από τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να εκφράσουν την αγανάκτησή τους που τα παιδιά τους αναγκάζονται να φοιτήσουν στις ίδιες επικίνδυνες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις στο Βαθροβούνι. 

Περίμεναν ότι η μετεγκατάσταση της εκπαιδευτικής Δομής στο νέο χώρο, ο οποίος έχει δοθεί από το Στρατό και ανήκει στο Τάγμα Πεζοναυτών, θα γινόταν μέσα στο καλοκαίρι, όπως τους είχαν υποσχεθεί η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή.


Κατά την ενημέρωση που εκανε ο Περιφερειάρχης αποκάλυψε οτι "οικονομικές διαφορές με τον εργολάβο αποτελούν τον ανασταλτικό παράγοντα μεταφοράς και εγκατάστασης των προκατασκευασμένων οικίσκων στο Τάγμα Πεζοναυτών!!" χωρίς ακόμη για μια φορά να δώσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Ε. Βάκα ..."κρύφτηκε" και δεν εμφανίστηκε στην κινητοποίηση λόγω των ευθυνών που εχει στην απαράδεκτη διαχείριση του προβλήματος 3 χρόνια τώρα.

Στην κινητοποίηση εκτός των μελών του συλλόγου και γονείς μαθητών, συμμετείχαν με την φυσική παρουσία τους ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μαρκόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Γ. Σπύρου μαζί με τον Παν. Τζαφέρο, και ακόμη μέλη της Λαικής Συσπείρωσης, η Χαρά Νίκα πρόεδρος της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικό προσωπικό της Δομής.

Ο Νίκος Αλμπάνης μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και στον Μάνο Παπαμακάριο για τους λόγους της κινητοποίησης.
Ακούστε....


ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Η ΕΛΜΕ Εύβοιας στηλιτεύει την ανακόλουθη στάση της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, που είχαν δεσμευθεί για μετεγκατάσταση της εκπαιδευτικής Δομής των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας μέσα στο καλοκαίρι και έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Τάγμα Πεζοναυτών, και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου σε κτήριο, που έχει κριθεί ακατάλληλο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8.9. 2023 από τη Δήμαρχο, τον υπεύθυνο Παιδείας της Περιφέρειας και εκπρόσωπο της Β/θμιας Δ/νσης, καμία πρόοδος δεν έχει γίνει στο ζήτημα αυτό, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στην ανάδοχο εταιρεία, εκπρόσωπος της οποίας όμως δεν παρίστατο ώστε να ενημερώσει σχετικά για την αιτία της καθυστέρησης.
Θυμίζουμε ότι εδώ και 15 χρόνια τα ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας Εύβοιας στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές στο Βαθροβούνι, που δεν πληρούν εξ αρχής τις προδιαγραφές για Σχολική Μονάδα ΑΜΕΑ Μαθητών, ενώ είναι πλέον ακατάλληλες για μαθητές και εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια, αφού τα υλικά κατασκευής τους είναι σε κατάσταση διάλυσης, με παλιά και σαθρά πατώματα, πτώση υαλοπινάκων, εισροή υδάτων από τους τοίχους και ταβάνια, βραχυκυκλώματα, εισπνοή τοξικών ουσιών από την αποσύνθεση των υλικών απειλούν την υγεία και την ασφάλεια όλων. Η όλη δομή έχει κατασκευαστεί για 30 έως 35 μαθητές, ενώ σήμερα φοιτά ο διπλάσιος αριθμός, με πολλούς γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο Σχολείο, λόγω της κατάστασης αυτής.
Μετά από πολλές πιέσεις του Συλλόγου Γονέων και της ΕΛΜΕ Εύβοιας ορίστηκε σαν προσωρινή λύση τον Δεκέμβριο του 2020 η προσωρινή μετεγκατάσταση σε χώρο του Πρώην Τάγματος Πεζοναυτών, κατόπιν παραχώρησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε καινούργιες λυόμενες κατασκευές μέχρις ότου κατασκευαστεί η μόνιμη δομή που εκκρεμεί από το 2015.
Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμόδιων για γρήγορη μετεγκατάσταση τον Σεπτέμβριο του 2021, που μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2022 και οριστικά πριν την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2023, φτάσαμε λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του Σχολείου και δεν έχει ξεκινήσει καν η τοποθέτηση των νέων λυόμενων κατασκευών χωρίς καμία σαφή πληροφόρηση για την οριστική ημερομηνία μετεγκατάστασης.
Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας, σε πλήρη στοίχιση και σύμπνοια με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ζητάμε την άμεση μετεγκατάσταση του Σχολείου, καθώς η ιπάρχουσα δομή στο Βαθροβούνι απειλεί την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11 π.μ. στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που βρίσκεται στην Λεωφόρο Χαϊνά στην Χαλκίδα, για να λάβει τέλος ο εμπαιγμός και καλούμε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα Αντώνης Μπαϊρακτάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου