Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Αγιασμό και διαμαρτυρία για την κοροιδία, εξω από το Μέγαρο, θα κάνει το ΕΕΕΕΚ! Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ.


Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την ..κοροιδία που υφίστανται από Περιφέρεια και Δήμο θα κάνει ο Σύλλογος Γονέων του ΕΕΕΕΚ!


Με ανακοίνωση τους σχολιάζουν τα οσα εχουν υποστεί τα τελευταία 3 χρόνια και καλούν ολους οσους συμπαρίστανται να συγκεντρωθούν την Δευτέρα 11/9 , την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, έξω από το Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας!

Δείτε την ανακοίνωση.....

"Από την εγκατάσταση τους στην περιοχή Βαθροβούνι έως σήμερα εδώ και 15 χρόνια τα ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας Εύβοιας στεγάζονται σε Λυόμενες κατασκευές που δεν πληρούν εξ αρχής τις προδιαγραφές για Σχολική Μονάδα ΑΜΕΑ Μαθητών.

Κατασκευάστηκαν για 30 έως 35 μαθητές και σήμερα φοιτούν ο διπλάσιος αριθμός.

Όλες οι αίθουσες είναι πλέον ακατάλληλες για μαθητές και εκπαιδευτικούς εδώ και χρόνια και τα υλικά κατασκευής είναι σε κατάσταση διάλυσης.

Πατώματα παλιά και σαθρά ,πτώση υαλοπινάκων, είσοδος τρωκτικών ,εισροή υδάτων από τους τοίχους,βραχυκυκλώματα, εισπνοή τοξικών ουσιών από την αποσύνθεση των υλικών απειλούν την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Η όλη ανωτέρω κατάσταση έχει αναγκάσει πολλούς γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο Σχολείο.

Μετά από πολλές πιέσεις του Συλλόγου Γονέων και της ΕΛΜΕ Εύβοιας ορίστηκε σαν προσωρινή λύση τον Δεκέμβριο του 2020 η προσωρινή μετεγκατάσταση σε χώρο του Πρώην Τάγματος Πεζοναυτών κατόπιν παραχώρησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε καινούργιες Λυόμενες κατασκευές μέχρις ότου κατασκευαστεί η μόνιμη δομή που εκκρεμεί από το 2015.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμόδιων για γρήγορη μετεγκατάσταση τον Σεπτέμβριο του 2021 μετά μας έλεγαν για τον Σεπτέμβριο του 2022 και στο τέλος μας είπαν όλα θα είναι έτοιμα οριστικά πριν την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2023.

Φτάσαμε λίγες μέρες πλέον την έναρξη λειτουργίας του Σχολείου μας και δεν έχει ξεκινήσει καν η τοποθέτηση των νέων Λυόμενων Κατασκευών και το κυριότερο δεν μας λένε τίποτα για την οριστική ημερομηνία μετεγκατάστασης.

Δικαιολογίες ότι τους κορόιδεψε η ανάδοχος εταιρεία ακούγονται αστείες από τους γονείς των μαθητών των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας και δεν ευσταθούν μιας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε σύμβαση ενός έτους για την παράδοση των αιθουσών και στον Σύλλογο Γονέων διαβεβαίωναν ότι θα παραδοθούν σε τρεις έως 4 μήνες το πολύ.

Τώρα καλούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας ξανά σε ένα χώρο που έχει κριθεί επίσημα ακατάλληλος από τις 24 Οκτωβρίου του 2022 με απόφαση Επιτροπής που ορίστηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων ενώ από τις 11 Ιουνίου του 2022 ζητήσαμε με μυνητηρια αναφορά την εισαγγελική παρέμβαση και ουδείς δυστυχώς ασχολήθηκε.

Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ζητάμε την άμεση μετεγκατάσταση του Σχολείου μας και να σταματήσει να λειτουργεί η Υπάρχουσα δομή στο Βαθροβούνι καθώς αυτή απειλεί την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μας.

Αποφασίσαμε με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί να προβούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας που βρίσκεται στην Λεωφόρο Χαϊνά στην Χαλκίδα.

Ζητάμε την συμπαράσταση και την συμμετοχή στην προσπάθεια μας όλων των Φορέων,Συλλόγων Γονέων Ειδικής και Γενικής Αγωγής,Συλλόγων Εκπαιδευτικών,Σωματείων και όλων των πολιτών του Δήμου μας "

 

Εκ του Δ.Σ Συλλόγου 

Γονέων και Κηδεμόνων 

των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

  ΕΡΩΤΗΣΗ απο το ΚΚΕ

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας

 

Θέμα: Για τη μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας και την ανάγκη ανέγερσης νέου σχολείου.

 

Η νέα σχολικά χρονιά είναι "προ των πυλών" και όμως δεν έχει καν ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων κοντέινερ στο πρώην στρατόπεδο Πηλίκα για τη μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας.

Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά θα εξακολουθούν να φοιτούν σε δομές που  έχουν κριθεί επίσημα  ακατάλληλες αφού εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Να υπενθυμίσουμε πως τα ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας στεγάζονται σε κοντέινερ εδώ και 15 χρόνια. Πρόκειται για κοντέινερ, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να σαπίζουν, δημιουργώντας ακόμη και κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά των μαθητών, λόγω της πτώσης τζαμιών. Οι συνολικές υποδομές είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, οι 16 «αίθουσες διδασκαλίας» - κοντέινερ δεν επαρκούν, καθώς ο αριθμός των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα είναι διπλάσιος από την χωρητικότητά τους, ενώ δεν υπάρχει ούτε στέγαστρο για να προστατεύει τα παιδιά από τις καιρικές συνθήκες, τη βροχή και τον ήλιο.

Να σημειωθεί ότι, λόγω αυτών των απαράδεκτων συνθηκών, αρκετοί γονείς αναγκάζονται να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο ειδικό εργαστήριο.

Μάλιστα, οι διεργασίες της μετεγκατάστασης έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2020! Δηλαδή σχεδόν 3 χρόνια για να μεταφερθούν τα παιδιά από κοντέινερ σε κοντέινερ. Άραγε για την κατασκευή και την  εγκατάσταση τους σε νέο σύγχρονο σχολείο πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

 

Ερωτάται ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρεις ώστε:

-       Να εξασφαλιστεί η άμεση μετεγκατάσταση των παιδιών σε ασφαλείς δομές.

-       Να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου ανάλογου των αναγκών παιδιών ΑμΕΑ.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου