Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΕΥΝΑ Στερεά Ελλάδα: Ποιοι δήμαρχοι εκλέγονται από τον α΄ γύρο & ποιοι χάνουν (δείτε ενα χρόνο πρίν...)


Μικτή είναι η εικόνα για τέσσερις μεγάλους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. 

Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr σε 1323 πολίτες, εκ των οποίων τα 911 με την online έρευνα και τα 412 με την τηλεφωνική έρευνα με ποσοστώσεις δήμων ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθένα από τους δήμους που ερευνήθηκαν το διάστημα 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2023

-Στο δήμο Θηβαίων, παρότι η εικόνα του δημάρχου Ν. Αναστασίου δεν είναι η καλύτερη (39,3% ζητούν να μην επανεκλεγεί και 25% να επανεκλεγεί), φαίνεται ότι δεν έχει αξιόμαχο αντίπαλο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στην εκλογή και μάλιστα από τον α΄ γύρο (42,9%).

-Στο δήμο Λαμιέων, ο νυν δήμαρχος Θ. Καραΐσκος έχει θετική εικόνα (46% ζητούν επανεκλογή του, έναντι 38,5% που θέλουν το αντίθετο), που μεταφράζεται σε ποσοστό 46,6%, με αποτέλεσμα να εκλέγεται από τονα΄ γύρο.

-Επανεκλογή από τον α΄ γύρο (43,1%) του νυν δημάρχου Ι. Ταγκαλέγκα, καταγράφει η δημοσκόπηση και στο δήμο Λεβαδέων. Ο κ. Ταγκαλέγκας φαίνεται να εξαργυρώνει στην κάλπη τις υψηλές θετικές γνώμες για την θητεία του (51,7% ικανοποιημένοι από τη θητεία του)

-Αντίθετη είναι η εικόνα της νυν δημάρχου Χαλκιδέων Ε. Βάκα, η οποία με μόλις 28,8% βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει από τον α΄ γύρο, από τον αντίπαλό της Γ. Σπύρου  43,8%, απόρροια της εξαιρετικά αρνητικής θητείας της (53,5% ζητούν να μην επανεκλεγεί, καθώς ένα παρόμοιο ποσοστό -52,5% θεωρεί ότι η εικόνα της πόλης είναι χειρότερη σε σχέση με πριν από 4 χρόνια).








δειτε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ την εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου