Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΚΡΙΩΤΟΥ Θ "Να κάνουμε εκλογές με πολιτικούς ορους και οχι με ...κατινιές οπως κανει η Δήμαρχος"! (ακούστε)


Τις παραπολιτικές προεκλογικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η απερχόμενη Δήμαρχος και τα "εργα-φαντάσματα" σχολιάζει η υποψήφια δημοτική συμβουλος με τον Γ. Σπύρου.


"Να κάνουμε εκλογές με πολιτικούς ορους και οχι με κατινιες" επισημαίνει η Θ. Ακριώτου με αφορμή τα οσα εχουν δεί το φως της δημοσιότητας από την πλευρά της παράταξης της απερχόμενης Δημάρχου, σχολιάζοντας παράλληλα τον εναγκαλισμό με τον .."κατήγορό της" Βασίλη Καθαροσπόρη!

Παράλληλα αποδομεί τα εργα που εχει ανακοινώσει η Ελ. Βάκα υποστηρίζοντας οτι "δεν ζούμε στα ..Κιούρκα, στη Χαλκίδα ζούμε και ξέρουμε τι γίνεται"!

Ακουστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Θ. Ακριώτου...

Να κλαίς ή να γελάς; "ανακοινωθέντα έργα του Δήμου Χαλκιδέων 2019-΄23". Μετά βαΐων και κλάδων η Δημοτική Αρχή και η κα Βάκα εξέδωσαν λίστα πεπραγμένων/έργων για τη διάρκεια της θητείας της. Θα εξετάσω 3-4 πραγματάκια -προς το παρόν - που βγάζουν μάτι:

1. «Ανακατασκευάζουμε και αποκαθιστούμε (λέει) την λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς»

❌Η πραγματικότητα: Παρά τις εξαγγελίες από μεριάς Δημοτικής Αρχής για αποπεράτωση εργασιών τον Σεπτέμβρη του ’23 μόνο ένα μικρό μέρος έχει προχωρήσει (μάλιστα στα σημεία αυτά έχουν ξεσκεπάσει τα οικοδομικά δίχτυα προστασίας για να φαίνεται!).Στο μεταξύ κι ενώ φάνηκε κάποιες φορές να υπάρχει ρυθμός στις εργασίες συχνά αυτές διακόπτονταν ακαριαία. Μήπως έπαυε ο εργολάβος επειδή ήταν απλήρωτος; Γιατί όμως να μένει απλήρωτος ο εργολάβος- αφού είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση; Για την ιστορία: Ο προϋπολογισμός έργου είναι στα 7. 400.000 από τα οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας εξασφάλισε- σε πανηγυρική συνεδρίαση όπου ήμουν παρούσα ως Περιφερειακή Σύμβουλος - τα 3.000.000 ευρώ. Ακολούθως η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σας/μας εξασφάλισε τα 4.400.000 οπότε και γλυτώσατε/με τον δανεισμό από το Παρακαταθηκών και Δανείων, σωστά;

2. «Πραγματοποιούμε (λέει) ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου, από την Παραλία έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου».

❌Τίποτα δεν πραγματοποιείτε/αι, να κάνετε επανάληψη στο ορθό λέγοντας ίσως ότι «σχεδιάζεται» η ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου, από την Παραλία έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου ή στην καλύτερη των περιπτώσεων «εκπονείται μελέτη για..» Εδώ μένουμε, δε μένουμε στα Κιούρκα..

3. «Τοποθετήσαμε νέο εξοπλισμό (λέει ) και συντηρήσαμε (λέει) τις εγκαταστάσεις στο Κολυμβητήριο»

❌Αλήθεια; Τι είδους εξοπλισμό τοποθετήσατε και ποιες καταστάσεις συντηρήσατε; Η κατάσταση του είναι τραγικότερη από κάθε φορά σε σημείο να αποτελεί πλέον το κολυμβητήριο δημόσιο κίνδυνο για ωφελούμενους και εργαζόμενους όπως καταμαρτυρούν και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Και θα παραμείνει βέβαια αν δεν αλλάξει η Δημοτική Αρχή καθότι 15 μέρες πριν τις εκλογές έπεσε η ιδέα για κατασκευή νέου κολυμβητήριου, οπότε τι να το κάνεις το παλιό- πεταμένα λεφτά..

Και πάμε τώρα στα πλέον σοβαρότερα κατ 'εμέ:

1. «Πραγματοποιήσαμε εργασίες στο σύνολο (λέει) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χαλκίδας».

❌Παραβλέπω τα ΕΠΑΛ στον Βούρκο και το φιάσκο της μελέτης που υπάρχει αλλά δεν υπάρχει και που κατά κοινή ομολογία πρέπει να φύγει ή να κατασκευαστεί εκ νέου και εξ ολοκλήρου καθότι θα ζήσουμε τραγικές στιγμές. Παραβλέπω τα νηπιαγωγεία που δεν φιλοτιμήθηκε κανείς σαν να αναφέρει ότι είναι όνειδος να στεγάζονται σε ισόγεια πρώην καταστήματα, χωρίς εξόδους κινδύνου, προαύλιους χώρους και άλλα πολλά για παιδιά σε ευαίσθητη και απαιτητική ηλικία και πάω στα ειδικά σχολεία και σας απευθύνομαι: Τα ξεχάσατε ή συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που κάνατε εργασίες; Το ειδικό Νηπιαγωγείο το παρατήσατε στα όρια του Δήμου χωρίς καμία πρόθεση από μεριάς να έρθει πάλι στη Χαλκίδα όπως οι γονείς, η εκπαιδευτική κοινότητα και η λογική προστάζει. Το ειδικό Δημοτικό ζητά πόσο καιρό ένα ασφαλές στέγαστρο για να προαυλιζονται τα παιδιά, τίποτα, ζητά λύση στη συμφόρηση και τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν πάλι τίποτα. Ε και ερχόμαστε στα ΕΕΕΕΚ… δηλαδή στ κοντέινερ της ντροπής που στεγάζουν την εκπαιδευτική δομή, που πέρα από το εξόφθαλμο του πράγματος εσείς η ίδια η Δημοτική Αρχή -συμμετέχοντες σε Ειδική επιτροπή- το κρίνατε ακατάλληλο για γονείς και μαθητές και για το οποίο έχει απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η αναλγησία και ο εμπαιγμός στο έπακρον απέναντι στην πιο ευάλωτη μαθητική κατηγορία, απέναντι στους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς τους που κάνουν ότι μπορούν. Τελευταία ενημέρωση: παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες σας (Δήμος και Περιφέρεια) για αγιασμό τη φετινή σχολική χρονιά εντος της νέας δομής, δεν έχει προχωρήσει τίποτε απολύτως για την μετεγκατάσταση της Δομής οπότε και τους είπατε να γυρίσουν πίσω σε εκείνο το επικίνδυνο περιβάλλον που είχατε κρίνει βάση επισήμου πορίσματος ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας! Ντροπή και πάλι Ντροπή.

2. «Τοποθετήσαμε ήδη 100άδες νέους κάδους και καλαθάκια και δημιουργούμε 10 Γωνιές και 13 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης».

❌Μόνο να γελάσει κανείς πλέον μπορεί. «Καλαθάκια για ιθαγενείς» θα παραφράσω και ερωτώ (για άλλη μια φορά) Γιατί δεν προβλέψατε λύση αφού γνωρίζατε ο ΧΥΤΑ θα κλείσει πέρσι τον Σεπτέμβρη λόγο υπερκορεσμού; Γιατί δεν προχωρήσατε για ένταξη έργου δημιουργίας ΜΕΑ – ΧΥΤΥ όπως ο ΦΟΣΔΣΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σας καλούσαν εφόσον υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πράγμα στο οποίο επιτυχώς προχώρησαν άλλοι Δήμοι; Γιατί σύρατε τόσο πολύ την διαδικασία ώστε να χαθεί η προθεσμία και εκτός από την υγειονομική- περιβαλλοντολογική βόμβα προ των πυλών, να κινδυνεύουν οι Δημότες να επιβαρυνθούν με νέα «ταξιδιωτικά ναύλα» για τα σκουπίδια που αλωνίζουν τη μισή Ελλάδα; Θα έλεγα να μας απαντήσετε αλλά μάταιο. Εξάλλου μπορεί να έχετε απαντήσει ήδη δια της σιωπής σας, ότι «μοιραία» θα οδηγηθούμε στη διαχείριση των απορριμμάτων μας από Ιδιωτικό Φορέα (ΣΔΙΤ)

 

Τσα! Πληρώστε κορόιδα…

Σας έχω νέα όμως: 8 Οκτώβρη τελειώνει η θητεία σας.-

 

Ακριώτου Θεοδώρα

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Εύβοιας

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου