Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ "Όταν τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα . ...." (ανακοίνωση)


Χθες Παρασκευή δέχτηκα προφορική καταγγελία από σχολική καθαρίστρια η οποία μου είπε ότι για μία ακόμα φορά τη μετακινούν ενώ τους έχει τονίσει το πρόβλημα το οποίο υπάρχει
.

Με βάση αυτό τηλεφώνησα στο Γενικό Γραμματέα του δήμου Χαλκιδέων προκειμένου να το εκθέσω το πρόβλημα της εργαζόμενης και να του ζητήσω να μην υπάρχει εκ νέου μετακίνηση της από τη θέση που εργάζεται εκείνος μου είπε πώς η οποιαδήποτε μετακίνηση επιβάλλεται από τις ανάγκες της υπηρεσίας και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι με το πρόβλημα ενός εργαζόμενου .

Κατόπιν με κατηγόρησε κατά την προσφιλή του τακτική ότι υποκινοκινούμαι από πολιτικά κίνητρα και ότι το μόνο που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω πρόβληματα στη δημοτική αρχή .

Θελω να ενημερώσω λοιπόν το Γενικό Γραμματέα του Δημου ότι το Σωματείο των εργαζομένων εκπροσωπεί όχι μόνο όλους τους εργαζομένους μαζί, αλλά και τον καθένα χωριστά στα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει στην εργασία του και ταυτόχρονα θέλω να του επισημάνω ότι ακόμα και αν υπάρχουν πολιτικές κρίσεις και απόψεις στις τοποθετήσεις μου αυτές προέρχονται και είναι προϊόν της συνδικαλιστικής μου δράσης και ο ίδιος δεν είναι σε θέση να τις κρίνει και να τις κατακρίνει διότι δεν εκφράζει καμία πολιτική παράταξη και είναι ορισμένος στη θέση αυτή για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και μόνο αυτού.

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε δίπλα στην εργαζόμενη και αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά της θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες που θα στρέφονται σε άλλες υπηρεσίες διότι δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να αγνοεί ακόμα και ιατρικές γνωματεύσεις προκειμένου να επιβάλει τη θέλησή της.

Για το λόγο αυτο το Σωματείο διά του προέδρου του και λόγω του προβλήματος προέκυψε θα ζητήσει τη Δευτέρα εγγράφως το πρόγραμμα εργασίας των σχολικών καθαριστριών έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν και υφίσταται και άλλες αδικίες οι οποίες πρέπει αν μη τι άλλο να δουν το φως της δημοσιότητας.

Σε προφορική επικοινωνία πάντως που είχαμε μας με τη υπηρεσία καθαριότητας δεν φάνηκαν πρόθυμοι να μας το αποστείλουν επικαλούμενοι και πάλι...τα προσωπικά δεδομένα. ..θα δείξει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου